Kollisjon med hval

Thomas Coville's Sodebo kolliderte igår med en hval og fikk skade på baugen, men holder farten og kutter ned på forspranget til rekordholderen. Se film.

Publisert

Igår kl 1540 GMT inntraff kollisjonen som trolig ikke vil få noen direkte følger for Thomas Coville og «Sodebo's» seilegenskaper, men som likevel var skremmende nok. Han han kom seg på dekk for å vurdere eventuelle skader var det bare huden på crashboksen som var skrelt av etter kollisjonen med en mindre hval.

«Sodebo's» bakkemannskap har vurdert skadene etter å ha studert fotografier som Coville fikk tatt umiddelbart etter sammenstøtet og har konkludert med at det ikke foreligger strukturelle skader på båten. Selv om man ikke foreløpig kan si noe om skaden vil påvirke seilegenskapene, fortsetter Coville seilasen.

«Sodebo» ligger nå på babords halser og seiler i 18/20 knop, Etter et par dager planlegger Coville å slå over til styrbords halser i løyende vind. På denne halsen regner han med å fortsette helt til båten har nådd det nordlige Brasil og på dette strekket vil ponstongen med skaden for det meste være løftet ut av vannet.

Kl 1400 igår var rekordholder Francis Joyon's forsprang redusert til mindre enn 500 nm. Joyon hadde en dårlig periode etter å ha rundet Kapp Horn når han satte rekord. Den 40. dagen var farten bare et par knop, mens Coville seiler i 18 knop. Han vil derfor spise seg mye inn på forspranget til Joyon i tiden fremover.

Les mer her

Kartet viser Coville og Joyons posisjon etter 40 dager.

Powered by Labrador CMS