Kong Harald kræsjet

«Sira» måtte bryte andre seilas etter kollisjon med konkurrent, meldes det fra VM i 8-meter i Tyskland.

Publisert

Rett etter andre start for bare noen minutter siden kom det en 8-meter med babord halser som Kong Harald ikke klarte å vike unna for. Kongen hadde retten på sin side, men skal ha fått skade i baugen. –«Sira» med kongen som skipper fortsatte et lite stykke før de valgte å bryte. Forstaget sto fint, men det kan kanskje være noen skader på innfestningen, melder Jan Helge Grimseid til Seilas. Han så det hele fra en pressebåt.

God start

Akkurat nå faller vinden, og det trekker opp tordenskyer. 8-meterne seiler sin andre seilas for dagen, mens 12-meteren har gått inn.

– I dag tidlig var det fantastiske seilforhold for de gamle damene med 6-7 m/s og sol. 25 8 metere på startlinjen var et mektig syn, forteller Grimseid til Seilas fra pressebåten.

Kongen fikk en god start i første seilas og var blant de beste, meldes det fra VM.

Kong Olavs båt

«Sira»  er tegnet av Johan Anker og ble bygget i Vollen hos Anker & Jensen i 1938 for et norsk konsortium og senere overtatt av kronprins Olav. Kong Olav vant VM med «Sira» under jubileumsregattaen på Hankø i 1983 og kong Harald har også en VM-seier å forsvare fra Hankø i 2008.

Klar til neste seilas

Siste melding fra Tyskland går ut på at forseilet er oppe igjen, og at de har klart å fikse eventuelle skader. Båten ligger å venter på neste seilas om det blir noen flere i dag.

Alle bilder:  Rolex / Daniel Forster