Kongelig heder til NORsteam seilerne

Kong Harald delte selv ut diplomene da det første kullet NORsteam seilere ble hedret i en hyggelig seremoni i regi av NSF igår.

Publisert

Kong Harald og NORSteam seilerne. Alle fotos Mikkel Thommessen

Det var feststemning i kantinen i Idrettens Hus på Ullevål igår da Kong Harald møtte sine elever fra NORSteam for å hedre dem etter avsluttet opplæring.

Didrik Godaker, Ole Marius Nygaard, Morten Christensen, Lars Landmark, Sara Hagerup, Benedicte Heide, Trine Wiik, Fredrikke Lund, Mari Sveen, Ingvild Udenæs og Siri Kamfjord mottok alle sitt diplom og kvitterte for hederen ved å overreke Kongen et bilde av «NORSteam» som for anledingen lå foran «Fram XVI».

Dette lot til å more Kongen som foruten å ha donert «NORSteam» ex «Fram XV» til Norges Seilforbund, også spilte en viktig rolle som instruktør. Hele syv ganger var Kongen ute med NORSteam seilerne, og han fikk behørig ros for sine pedagogiske ferdigheter.

At Kongen selv satte pris på å bli kjent med de unge seilerne kom til uttrykk i hans humørfylte tale til seierne, og som han sa; - Jeg skal følge dere vider med argusøyne.

Seilernes representant Siri Kamfjord takket Kongen og uttrykte takknemmelighet over hans engasjement, og ikke minst fordi han også husket seilerne når de senere møttes på bryggekanten.

Også det nye NORsteam-laget deltok ved høytideligheten. Her møtte Erik Snerlebakken, Erik Hveding, Thomas Kjennerud, Martin Maursund Rishovd, Andreas Myhrvold og Cathrine Aassveen. I tillegg består laget av Trym Osborg, Marie Lothe og Marius Langeland.

Tilstede var også president i NSF Peter L. Larsen, generalsekretær Espen Guttormsen, tidligere visepresident Hans-Egil Eriksen og NORSTeam instruktørene Bjørn Lofterød og Per Chr. Bordahl.

Bordahl fortalte om de videre planene med NORSteam som nå får filial i Bergen med Karl Otto Book som instruktør. Foreløpig er de aktuelle båtene til låns. En Farr 40 er stilt til disposisjon av X-Yachts ved Otto Backe, mens Bergensseileren Carl Jansen også stiller en Farr 40 samt fire Melges 24 til NORSteam prosjektet.

Når forsikringsoppgjøret etter «NORSteam» som brant i Bergen i februar foreligger, er det aktuelt å kjøpe en eller begge Farr 40. To tilsvarende båter eies av KDY i København, slik at det er mulig å bygge opp en spennende regattaklasse med disse båtene som vil egne seg ypperlig til NORSteam prosjektet.

 

Powered by Labrador CMS