Konkurrenter slår seg sammen

Dagens seilernyhet er at OL mester Fredrik Lööf vil ha konkurrenten Petter Mørland Pedersen på laget i Europas nye Formel 1 klasse.

Publisert

Hovedbilde: Thomas Nilsson, Fredrik Lööf, Peder Nergaard og Per Chr. Bordahl.

OL mesteren Fredrik Lööf hadde trukket til seg mange kjente norske seilere, blant dem flere seilere fra Woolpack laget med Thomas NIlsson i spissen, Starseileren Eivind Melleby og hans Heavy Metal Jacket team, Petter Mørland Pedersen, Peder Nergaard, Kong Haralds båtmann Kjell Arne Myrann og mange flere. Interessant er det at de tidligere konkurrentene Fredrik Lööf og Petter Mørland Pedersen nå går sammen i et nytt superlag.

Til tross for surt novembervær og lett vind var det ikke vanskelig å få den superraske 32 fots katamaranen opp på ett skrog, og seilerekspertene fikk et inblikk i hva som er i vente når 5-6 av disse båtene stiller opp i regatta innerst i Oslofjorden i begynnelsen av juni neste år.

Både Fredrik Lööf og produsenten Göran Marström kommer til å stille lag når det til neste år etableres en serie regattaer for den spektakulære katamaranen som man finner midt på treet mellom OL klassen Nacra17 og AC45 klassen. Det planlegges regattaer i Kiel og Oslo, trolig også i Marstrand og på Gardasjøen og det kan bli flere, avhengig av hvor de nye båtene vil komme til å befinne seg.

Det er også stor interesse i Norge for Marström 32 og det er ingen hemmelighet at Woolfpack teamet jobber hardt for å finansiere en båt som de vil ha i stallen sammen med sin TP52 og X-41. Også andre lukter på muligheten. En Marström 32 bygd i autoklav av de mest avanserte materialer koster €139.000 plus MVA og seil til €15.000 levert Västervik.

Også imorgen blir det seiling fra Aker Brygge og det er mulig for interesserte å få seg en prøvetur.

Se video fra NRK 21-nyhetene igår