SVAI: «2K» ensom på anker på Kauehi.
SVAI: «2K» ensom på anker på Kauehi.

Koronafast i paradis

Langturseilerne møter covid19-utfordringer, men Kaia Samuelsen og Kjell Dreyer har funnet roen på Fransk Polynesia og har fått god tid til å utforske drømmeøyene.

Publisert Sist oppdatert

Selv om Europeerne oppdaget Fransk Polynesia allerede på 1500-tallet, var det først på 1700-tallet at besøkene ble mange. Hjemvendte sjøfarere utga reiseskildringer som fortalte om det vakre landet og det gjestfrie, rause og smilende folket. Det var nok ikke uten grunn at Fletcher Christian og hans folk gjorde mytteri mot Kaptein William Blight om bord på HMAV Bounty i 1789 fordi de ville returnere til Tahiti. I mer moderne historie har sikkert mange hørt om Bernhard Moitessier som deltok i det aller første Golden Globe Race i 1968, og som lå an til å bli den soleklare vinner av både førstemann av de 11 startende rundt jorden og den raskeste. På vei opp langs Brasil og bare noen tusen nautiske mil fra å komme til Plymouth som den store helten, la han om kursen og fortsatte østover rundt Sør-Afrika for andre gang. Han ville til Tahiti.

Mye å se

For å komme hit er det 3-4000 nautiske mil med åpent hav som må seiles, noe som i dag for mange er den store utfordringen, og ikke uten grunn. Noen forteller om fantastiske kryssingen med spridde seil, passelig vind og lite bølger mens andre forteller om rotete vinder, krappe sidebølger og travle dager med mye seilskift og brekkasje på utstyr. Men før eller senere reiser Marqueses-øyene seg majestetisk av havet, og vel forankret og på land har vi ennå ikke hørt om noen som ikke syntes turen var verd det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS