NM: Det ble 11 seilas under Express NM i Kristiansand.

Express NM avgjort på målstreken

Kristian Nergaard lyktes i å få en båt mellom seg og Fabian Spone i mesterskapets siste seilas. Det avgjorde NM.

Publisert Sist oppdatert

Årets NM utviklet seg til en tvekamp mellom to Helly Hansen lag, med Kristian Nergaard, Erik Kongshaug, Espen Stokkeland og Trond Solli Sæther i den ene båten og Fabian og Kristoffer Spone samt Pelle og Christen Horn Johannessen i den andre. Til slutt sto begge med lik poengsum, men med Nergaards lag i flest innbyrdes seire. Mesterskapet ble avgjort helt på slutten av den siste seilasen, da Nergaard greide å få en båt mellom seg og Spones båt.

Sammen med Christiansands seilforening har Expressklubben jobbet for dette mesterskapet i to år og spesielt hyggelig var det at det i år også er Christiansands seilforenings 140-års jubileum.

Årets NM hadde 21 startende båter. For de som tenker at det ikke var så mange sammenlignet med tidligere, så er det viktig å huske på én ting, brorparten var tilreisende båter i kjølvannet av en pandemi.

Været var, som bestilt, upåklagelig, men med lite vind spådd både lørdag og søndag, gjennomførte arrangøren seks effektive seilaser fredag. Lørdag klarte man å få avviklet fem seilaser, altså 11 i alt.

Et Norgesmesterskap gjør seg ikke av seg selv. Det krever betydelig innsats av mange mennesker for å avvikle et slikt arrangement, spesielt et arrangement av den kvaliteten Christiansands seilforening leverte denne helgen. Varaordfører åpnet NM, gjestehavnen midt i byen dannet en fantastisk base, arrangøren tok vær- og vindforhold i betraktning og ikke bare sikret NM-statusen, men avviklet både godt og effektivt på vannet. Banketten var upåklagelig med DJ, Video, sea-shanties og premieutdeling. Kort og godt kunne man absolutt ikke bedt om noe bedre. Expressklubben rettet hjertelig takk til alle frivillige som stilte opp.