KSSS Challenger of record

Kungliga Svenska Segel Sällskapet, representert ved Artemis Racing, er ikke uventet den nye Challenger of Record for de 34. seilaser om America´s Cup.

Publisert

Bildet over viser ledelsen i KSSS, samt Torbjørn Tørnqvist, nr to fra venstre, og Paul Cayad, til høyre på bildet

Etter at Club Nautico di Roma (CNR) ved Mascalzole Latino tidligere i uken hadde måttet kaste inn håndkledet på grunn av finansielle problemer sto KSSS klare til å overta rollen som hovedutfordrer, COR, til America´s Cup i 2013.

Den tradisjonelle rollen for den første utfordreren, COR, er å arbeide sammen med forsvareren for å etablere spillereglene for de neste seilasene. Som gavebrevet, Deed

of Gift for America's Cup fastslår; «Foreningen som utfordrer for America's Cup og foreniningen som forsvarer den skal ved felles enighet forestå arrangementet med detaljer knyttet til datoer, baner, antall kvalifiseringer, regler og seilingsbestemmelser, og alle andre betingelser for regattaen.»

Til 1970 America's Cup, var interessen for å utfordre så stor at New York Yacht Club ga Challenger of Record fullmakt til å organisere en regatta blant de mange ufordrerne der vinneren ble stående som den endelige utforedrer til selve America's Cup matchen. Slik har det vært for alltid siden, med unntak av Deed of Gift matchene i 1988 og 2010.

Det faktum at COR aldri har vunnet America's Cup er kanskje ikke noe sterkt omen for svenskene?

Powered by Labrador CMS