Kuling for shorthandedseilerne

De båtene er på vei inn til pitstop i Arendal, men frisk seilas venter hele feltet i Watski TwoStar som startet fra Hankø igår kveld.

Publisert

Store bildet: Peter Ruzicka til rors på «Ventotene».

De første båtene i LYS 1.21-1.24 er i ferd med å legge seg til for tre timers pitstop i Arendal, og båtene kommer nå inn fortløpende. Det har vært en fin seilas i natt med frisk kryss langs Telemark-kysten, men årets Watski Twostar føyer seg inn i rekken av friske seilaser i Skagerrak, med kulingvarsel ved Skagen Rev helt frem til fredag morgen. På det meste er det meldt stiv kulig med 15 m/sek.

Håkon Nissen-Lie, som seiler sammen med Peter Ruzicka på «Ventotene», en Shipman 63, forteller om vind opp mot 35 knop. Forstagsprofilet har blitt revet i stykker, men båten seiler bra med kutterstag. Med to rev går båten 10-11 knop på kryss. Det er tøft å være på fordekket. En bølge skyldte Petter fem meter bakover.

For seilasen til Arendal, meldte meteorologisk Institutt igår kveld følgende varsel:

Kysten av Aust-Agder: Sørlig liten kuling 12 m/s. Regn. Mulighet for lokal torden. Fra torsdag morgen sørvestlig opp i liten kuling 12, om ettermiddagen stiv kuling 15. Om kvelden noe minkende. Etter hvert opphold og til dels pent vær.

Kysten av Aust-Agder: Økning til sørlig liten kuling, 12. Tilskyende. Sent i ettermiddag regn i vest, senere i hele området. Torsdag sørvestlig opp i liten kuling 12, fra ettermiddagen stiv kuling 15. Etter hvert enkelte regnbyger, noe sol. Om kvelden til dels pent vær.