Kun Expresser i Stavanger Open

Syv Express- båter deltok i Stavanger Open 2007 som gikk av stabelen i helgen.

Publisert

Expressene var eneste klasse av de inviterte båtene i baneseilasen som mobiliserte et tilfredstillende antall båter.

Første seilas startet med ca seks knops vind fra nordøst og sol. NOR 55 «Clark Kent» og NOR 217 «Blue Lagoon» kom raskt i tet og hadde tett duell til de rundet siste toppmerke - derfra og i mål kunne Eirik Ihle - skipper på «Blue Lagoon» - kontrollere seieren på siste lens.

Like bak de to i tet kom NOR 222 «Team Jadarhus» og NOR 155 «Tomax». Et helt nytt Express-lag avsluttet feltet NOR 204 «Rock Steady» - som helt sikkert kommer sterkere tilbake når de blir bedre kjent med båten.

Under den andre seilasen  var vinden løyet til fire knop. Vinden avtok sakte på første kryss og da de første båtene var halvveis på første lens var det nesten ikke et vindpust igjen. Regattaen ble avkortet ved bunnmerket og NOR 155 «Tomax» var dyktige og utnyttet strømmen til sin fordel og stakk dermed av med seieren etter hard kamp mot NOR 217 «Blue Lagoon»

.

AP-flagget ble heist etter denne regattaen ettersom det var helt «dødt» på hele Åmøyfjorden. Da klokken ble bortimot 14 var det fortsatt ikke tegn på vind og båtene ble kontaktet for å høre om de fortsatt ville vente på vind. Alle var enig om at grillfest fristet mer enn å ligge utpå Åmøyfjorden og dermed ble det ikke flere seilaser.

Les hele artikkelen på http://www.stavangerseilforening.no

 

Powered by Labrador CMS