NY: Jeanneau viser frem nye Sun fast 30OD i La Rochelle.
NY: Jeanneau viser frem nye Sun fast 30OD i La Rochelle.

Klart for stortest av Årets Båter i Europa

Første del av testingen av de nominerte båtene til Årets Båt i Europa starter denne uken i La Rochelle.

Publisert

Det er 22 båter nominert til Årets båt i Europa, og ti av dem er samlet i La Rochelle, Frankrike. Her blir det en interessant samling av nyheter, båter du kan lese mer om i tiden fremover.

 

Ikke bare store

En av årets mest spennende nyheter er Sun fast 30OD. Den er et resultat av et internasjonalt sammarbeidsprosjekt for å utvikle en enklere og billigere havseiler. Det blir svært spennende å se hva resultatet har blitt.

Cape Cod 767 er en fransk dagseiler med tøffe linjer. Det er en båt vi så langt ikke kjenner så godt, men som ser spennende ut.

Pointer 30 er en båt vi fikk studert under båtmessen i Dusseldorf i vinter. Båten kan beskrives som en weekender, en lettdrevet seilbåt med litt innredning. Båten har noen interessante løsninger.

Pointer 30
Pointer 30
Cape Cod 767
Cape Cod 767
Sun fast 30OD
Sun fast 30OD

 

Familieturseilere

Dufour 41 setter ny standard når det gjelder turseilere på 12 meter. Båten konkurrerer i et tøft marked mot Bavaria C42, Sun Odyssey 410, Oceanis 40.1 og splitter nye Hanse 410 som vi seiler i Spania i oktober. Vi så Dufour 41 i Cannes, men fikk ikke seilt den.

Maxus 35 er også en båt vi så i Cannes. Det er en 35-fots famileseiler fra Polen som imponerte med volum og løsninger. Prisen ligger på nivå med de franske og de tyske, med produsenten hevder at kvaliteten er bedre. Vi får se.

Dufour 41
Dufour 41
Maxus 35
Maxus 35
Bestevaer 36
Bestevaer 36

 

De mer kostbare

Bestevaer 36 er også en spennende båt å seile. Det er en ekspedisjonsbåt i aluminium i kompakt klasse. Båten markedsføres med grønne verdier, og er utstyrt med elmotor.

Designet er råtøft, og det blir interessant om konseptet lar seg nedskalere til 36 fot.

RM imponerer alltid, og deres nye 45 foter er verftets største. Vi så båten i Dusseldorf, og gleder oss til å seile den.

Contest 50CS er luksus i ypperste klasse, og det blir spennende å se om den kan sammenligne seg med Hallberg Rassy 50 som vant i 2022, eller Oyster 495 som vant i år.

Neel bygger tur trimaraner, og holder til i La Rochelle. Vi skal seile deres nye 52 foter som er litt mer sporty enn 51-foteren vi seilte noen år tilbake.

Et høydepunkt kan bli nye Arcona 50, en båt som nå seiler fra båtutstillingen i Southampton til La Rochelle for å bli testet. De har en 400 nm tur de må seile på tre døgn. Heldigvis er værprognosene snille. I fjor seilte Linjett 39 hele veien fra Sverige, tur retur for å bli seilt i La Rochelle.

RM 1380
RM 1380

.

Contest 50CS
Contest 50CS
Neel 52
Neel 52
Arcona 50
Arcona 50