MEDALJE: Line Flem Høst er en av Norges medaljekandidater under OL i Tokyo til sommeren.
MEDALJE: Line Flem Høst er en av Norges medaljekandidater under OL i Tokyo til sommeren.

Bronse så god som gull

Line Flem Høst strålende fornøyd etter sitt beste senior VM noensinne

Publisert Sist oppdatert

Et av verdens beste landslag

Norge har nå ett av de beste OL landslagene noensinne, et av verdens best lag, med medaljesjanser i fire klassen. Disse seilerne har alle innfridd Olympiatoppens krav til OL plass.

• Line Flem Høst, KNS i Laser Radial – med bronse i VM 2020, flere topp ti plasseringer i verdenscup

• Helene Næss og Marie Rønningen, Tønsberg i 49er FX - sølv i prøve-OL 2019 - sølv EM 2019. Flere topp ti plasseringer i verdenscup

• Hermann Tomasgaard, KNS i Laser Standard - 6. plass i VM i 2020. Flere topp ti plasseringer i verdenscup

• Anders Pedersen, Drøbaksund – 6. plass i prøve-OL i 2019. Flere topp ti plasseringer i verdenscup

Verdensmesterskapet i Laser Radial ble avsluttet i Melbourne idag med én seilas istedenfor tre som planlagt. Bingoforhold med 2-8 m/sek fra alle kanter gjorde det umulig å gjennomføre programmet. Med 43. plass som kunne strykes endte Line Flem Høst fra KNS på bronseplass, ett poeng fra sølvet, men nasjonsmessig ble det 2. plass likevel ettersom begge jentene foran på resultatlisten var nederlendere. Kun tre poeng skilte Line fra Marit Bouwmeesters gull, og hun var ett poeng fra sølvet. Trenings venninnen og fjorårets VM vinner Anne-Marie Rindom fra Danmark tok 4. plassen.

– Dette var utrolig gøy for Line. Hun har lenge vist at hun hører til verdens beste seilere i denne klassen, men hun har slitt med å stå løpet helt ut gjennom et mesterskap. Vi har jobbet mye med styrke og det mentale i den siste tiden, og denne gangen har Line vært sterk i hver eneste seilas. Og da kommer resultatene, sier treneren, Lars Loennechen til Norges Seilforbund.

Seilmagasinet snakket med Line Flem Høst idag morges. Hun var som naturlig er strålende fornøyd med resultatet og med seilingen i Melbourne. - Bronsen er like god som gull, sier hun, og er ikke den minste lei seg for at 2. plassen hun hadde innen dagens seilas røk med knappest mulig margin.

Vellykket samarbeide

Et samarbeide med Olympiatoppen og den erfarne treneren Lars Loennechen som siden jul har tatt seg spesielt av Line, har ført til at hun nå er sterkere, både fysisk og mentalt enn tidigere. I dette mesterskapet har hun fulgt de arbeidsoppgavene hun og treneren har lagt opp til på forhånd, noe som har god uttelling. Disse har blant annet vært å fokusere på selve seilingen mer enn på plasseringene. - Jeg har trent meg opp til å bli bedre til å forhånds analysere seilasene, sier Line. - Nå forsøker jeg å se hva som kommer til å skje fem minutter fremover i racet, sier hun.

Blir Seilmagasinets lørdagsportrett

Line Flem Høst blir Seilmagasinets neste lørdagsportrett på podcast, men på grunn av tekniske problemer med lydopptak fra Melbourne må portrettet utstå til hun er hjemme tidlig neste uke.

FORNØYD: Line Flem Høst var bare tre poeng unna gull, og ett fra sølv, men fornøyd med bronse.
FORNØYD: Line Flem Høst var bare tre poeng unna gull, og ett fra sølv, men fornøyd med bronse.