Lars Johan Brodtkorb overrasker

I går vant Lars Johan Brodtkorb seilasene i Finnjolle-klassen i Kiel.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Trener Peer Moberg (i midten) har grunn til å være fornøyd med Finnjolle-elevene sine, Lars Johan Brodtkorb (t.v) og Anders Pedersen.

Finnjolle-klassen er mer en noen annen OL-klasse klassen erfarne veteraner, men med null respekt for dem gikk den unge Europajolle-seileren Lars Johan Brodtkorb fra Horten hen og vant den siste seilasen i Finnjolle i går. At det ikke er et enkelstående blaff, men toppen av en formidabel utvikling gjennom Kielerwoche, viser resultat-serien 30-14-3-8-3-2-1.

Det har bragt ham opp på 5. plass sammenlagt av de 29 seilerne som deltar, og i dag er han klar for medaljefinale med bare noen få poengs avstand opp til en pallplass. Også Anders Pedersen fra Drøbaksund er klar for medaljefinale med sin 7. plass sammenlagt.

To norske seilere i en internasjonal medaljefinale i Finnjolle hadde vært fantasitenkning for noen år tilbake!

MEDALJEFINALE I LASER RADIAL

Tiril Bue fra KNS er den tredje norske seileren som skal i aktivitet i dagens medaljefinale. Hun ligger på 6. plass i Laser Radial. Marthe Enger Eide (Bærum) har ikke fått det til å stemme like godt i Kiel som Bue, og endte på 18. plass.

De tre norske Laser Radial-juniorene fra Bundefjorden som deltar i Kiel, endte alle i sølvfinalen, men i den klarte Caroline Rosmo å vinne begge seilasene og endte på 31. plass. Katarina Cezilie Broch og Rebecca Ølmheim endte på henholdsvis 39. og 50. plass av de 60 Radial-seilerne.

Håvard Katle Fjon fra Stavanger var enslig norsk svale i Laser Standard og ble nummer 26 av 78 deltagere.

SOLID LEDELSE TIL ERIKSTAD

Medaljefinale blir det ikke på Bjørnar Erikstad fra Tønsberg, fordi 2.4 mR-seilerne fortsetter sin serie med alle deltagerne i dag. I går seilte Erikstad inn til to 2. plasser og økte med det ledelsen han har opparbeidet sammenlagt. Serien inneholder tre seire og han har nå seks poengs ledelse til Heiko Kröger fra Tyskland.