VERDENSCUP I GENOVA I PÅSKEN

LEDER: Line Flem Høst fra KNS leder Laser Radial-klassen i verdenscupen i Genova.

Norsk ledelse i to klasser

Lite vind har preget verdenscupen i Genova. Det ser norske seilere ut til å trives i. Det er norsk ledelse i begge Laser-klassene.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonelt har norske seileres styrke vært seiling i mye vind, men under verdenscupen i Genova er det annerledes. Der har det til nå vært lite vind, og etter tre dagers seiling – eller rettere sagt forsøk på seiling – leder Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst hver sin Laser-klasse.

De to har vunnet hver sin seilas – og de er det eneste de italienske arrangørene til nå har klart å avvikle i Laser. Vinden har sviktet og i går klarte de kun å gjennomføre én seilas i Laser Radial og én i 49er. De øvrige seilerne måtte returnere til havnen etter timer med venting med uforrettet sak.

Line Flem Høst ledet sitt felt fra start til mål i en seilas der det blåste 3–4 knop:

– Jeg klarte å komme løs fra feltet slik at jeg fikk fri vind og ledet. Deretter gjaldt det å  ligge på topp av alle de andre. I så lite vind er det vanskelig å holde fokus. Du kan bli ukonsentrert av å se konkurrentene komme bakfra, men jeg klarte å holde hodet kaldt og fokusere på det jeg skulle gjøre for å seile fortest mulig, uttalte Line Flem Høst etter seilasen.

Laser Radial-klassen teller 67 seilere. Caroline Rosmo ligger på 35. plass etter en 18. plass i det samme kvalifiseringsfeltet som Line Flem Høst vant.

Overraskelse i 49er

I 49er-klassen ligger Mads og Tomas Mathisen sensasjonelt godt an. De hadde som mål før de kom til Genova å kunne kvalifisere seg til gullfeltet, som den beste halvparten av 65 lag skal seile i etter minst fire kvalifiseringsseilaser. Men etter to 8. plasser innledningsvis og en 27. plass  i går (som kan strykes), ligger de helt oppe på 6. plass sammenlagt.

Helene Næss og Marie Rønningen innledet også med å vinne sin første seilas i 49er FX, men en 21. plass i den andre har plassert dem på en 20. plass sammenlagt. 

Nichlas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen seilte til en 15. plass i Nacra 17-klassens eneste seilas så langt. Tiril Bue/Mathias Mollatt har en 17. plass.