NORGESCUP 2 I ÅLESUND

MANGE SEIL: Det var mange seil å se i Ålesund da årets andre norgescup i Optimist og Laser ble avviklet.

Mange seil i lett vind

Nordvestlandet viste seg fra sin beste side, men den ble nesten for god. Norgescup nummer to gikk under lette forhold.

Publisert Sist oppdatert

Det var lite å se til det baske været Nordvestlandet ofte kan by på. Ålesund og Valderhaugfjorden lå badet i sol og snøkledte fjell speilte seg i sjøen da Ålesunds Seilforening i helgen kunne ønske velkommen til årets andre norgescup for 164 Optimist- og Laser-seilere.

Vinden var lett og den lot tidvis vente på seg, men foreningen fikk likevel gjennomført det hele.

Uffe Tomasgaard suveren

I Laser Radial var Uffe Tomasgaard fra Drøbaksund suveren og tok en klar seier, og han fikk derved revansje fra femteplassen i den første norgescupen i regi av KNS i april – også den under lette forhold. Olai Hagland fra Stavanger, som vant i KNS, kom på tredjeplass i Ålesund, mens Christoffer Sørlie fra Fredrikstad seilte inn til 2. plass. 

Etter to norgescuper kan dermed Hagland se tilbake på 1. og 3. plass, mens Tomasgaard har 1. og 5. plass og Sørlie 2. og 4. plass på sammenlagtplassene bak.

Amalie Wang fra KNS ble beste jente i Radial-klassen i Ålesund.

Tilsammen stilte hele 31 Radial-seilere til start, kun to færre enn hos KNS. En av dem som ikke tok veien til Ålesund var Caroline Rorsmo fra Bundefjorden, som i stedet seilte en Radial-regatta for jenter i Göteborg der hun vant suverent med kun 1. plasser. I den første norgescupen ble hun nummer to.

Revansje også for John-Øivind Tollevik Garvik

Like suveren som Uffe Tomasgaard var i Radial-klassen, var John-Øivind Tollevik Garvik fra Stavanger det i Laser 4.7-klassen, der 26 seilere deltok. Og på samme måte som Tomasgaard fikk han sin revansje fra NC1, der han «bare» ble nummer seks. Karoline Eirin Vabø, som vant NC1, måtte denne gangen ta til takke med 2. plass, mens Hanna Katle Fjon fulgte opp den gode Stavanger-innsatsen med å bli nummer tre. 

Stavanger-seilerne tok for øvrig også 5. og 7. plass i 4.7-klassen ved Aslak Iveland og Theodor Middelthon og 8. og 9. plass i Radial-klassen ved Guro Gjesdal og August Hanevik. De bidro derved til å understreke den sterke fremgangen og innsatsen fra Sørvestlandet. 

Etter to norgescuper har Vabø 1. og 2. plass, mens Fjon følger med 2. og 3. plass og Garvik med 1. og 6. plass.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

LASER 4.7: 26 Laser 4.7-seilere stilte til start. Her runder Fabian Victor Svendsen foran Henrik Sjøl Christensen.

Julia Jacobsen igjen

På hjemmebane måtte Julia Jacobsen fra KNS se seg slått av en svensk seiler i Optimist-klassen under den første norgescupen, men i Ålesund var det ingen svensker med, og da gikk Julia helt til topps. Hun slo dermed klubbvennen Markus Berthet og Mia Beckmann Klæboe fra Drøbaksund. Julia Jacobsen topper dermed Optimist-rankingen etter to NC-er.

83 Optimist-seilere deltok i Optimist A-klassen. 102 deltok hos KNS, men av dem var det 22 svenske seilere, slik at den norske nettoen var 80 seilere.

I Optimist B stilte 18 seilere til start i Ålesund. Sarah Skirstad Pollen fra Bærum ble best foran Fanny Wedel Jarlsberg fra Tønsberg og Ola Hetle Ravnestad fra Soon Seilforening.

Resultater