NM i Laser Standard og Laser Radial

BRØDRE: Hermann og Uffe Tomasgaard besteg de to øverste trinnene på seierspallen. Christoffer Sørlie ble nummer tre og Olai Hagland fra Stavanger nummer fire.

Brødre-duell i Laser-NM

Ikke uventet stod gull-oppgjøret i NM i Laser Standard mellom brødrene Hermann og Uffe Tomasgaard.

Publisert Sist oppdatert

Det ble til slutt storebror Hermann, som seiler for KNS, som trakk det lengste strået, men lillebror ga seg på ingen måte uten sverdslag. Og mens de to var opptatt med sitt interne oppgjør, blandet også Christoffer Sørlie fra Fredrikstad seg inn gullkampen. Han vant to av de senere seilasene, hvilket til slutt betød at da siste seilas startet, ville plasseringen i den bestemme hvor på pallen de tre skulle stå.

Og da det virkelig gjaldt, var det Hermann som hentet frem erfaringen og rutinen, tok seieren i siste seilas og ble norgesmester. Det var ingen bombe, for nyss ankommet fra VM i Laser med en 23. plass i bagasjen blant 146 seilere, var han på forhånd skyhøy favoritt. Men i lett vind – det blåste fra nordøst med 2–4 m/sek – kan mye skje, og da er det slett ingen ulempe å være lett og fremadstormende.

Uffe Tomasgaard, som seiler for Drøbaksund, tok sølvmedaljen og Christoffer Sørlie bronsen.

Alle medaljørene har NM-medaljer fra før. Hermann vant også i 2014 og fikk bronse i 2013 i Laser Standard, og før det kan han vise til to gull- og en sølvmedalje i Optimist

To gull i Optimist har Uffe også – i tillegg til en bronsemedalje. Etter at Optimist-seilingen var slutt, gikk han rett hen og ble mester i Laser 4.7. Det var i 2015.

Christoffer Sørlie vant sølv i det siste Zoom8-NM-et som er blitt avholdt – i 2014. Året etter vant han sølv i Laser 4.7.

Gull med bare tellende førsteplasser

I jenteklassen i Laser Radial innfridde Caroline Sofia Rosmo fra Bundefjorden til fulle. Hun vant fem av de seks seilasene. Kun i en seilas ble hun slått av Celine Therese Herud fra KNS, som var en like stødig sølvmedaljører med kun 2. plasser i tillegg til den ene seieren.

Bronsemedaljen gikk til Anette Melsom Myhre fra Asker, som på sett og vis gjorde et lite come back i Laser-klassen. Hun vant gull i Laser Radial i OL-året 2008 – og seilte til sølv året etter. Det er nesten 10 år siden.

Caroline Sofia Rosmo vant med årets seier sin første NM-tittel i Laser Radial. Hun har to bronser fra før, i tillegg til en bronse i Laser 4.7. Celine Theres Herud ble Radial-mester i 2015.

LASER RADIAL: Caroline Sofia Rosmo besteg det øverste trinnet av pallen, Celine Therese Herud tok søv og Anette Melsom Myhre bronse.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

Kunne deltatt flere

Syv seilere deltok i jenteklassen, mens det var 11 gutter som tok veien til NM-et i Moss. Fordi dette er Laserens to OL-klasser, er minimumkravet til deltagelse i NM kun fem seilere i hver klasse. Det kunne ha vært flere deltagere, for det var også Laser-seilere som seilte på Bygdin samme helg eller var med på seilforbundets Nacra 15-casting, som også foregikk i Moss.

Noen potensielle deltagere hadde også påtatt seg dommer- og treneroppdrag under Optimist-seilernes lag-cup samme helg.

Endelige resultater.