VERDENSCUP I GENOVA

SEILER OM MEDALJER: Line Flem Høst og Hermann Tomasgaard seiler om medaljer i verdenscupen i dag.

Seiler om medaljer i dag

Hermann Thomasgaard og Line Flem Høst seiler begge om medaljer i verdenscupen i Genova i dag.

Publisert Sist oppdatert

I dag seiles medaljefinalen i Laser Standard og Laser Radial og Hermann Tomasgaard og Line Flem Høst ha ikke bare seilt seg til medaljefinalen – de er begge dypt involvert i selve medaljekampen. Begge kan sågar også vinne dersom alt klaffer.

Hermann Tomasgaard ligger på 3. plass før medaljefinalen. Han har fem poeng opp til ungareren Jonatan Vadnai på plassen foran og 11 poeng frem til ledende Pavlos Kontides fra Kypros. Skulle Hermann gå hen og vinne medaljefinalen, noe han har gjort før, vil han med andre ord vinne dersom Kontides kommer på 7. plass eller dårligere og Vadnai på 4. plass eller dårligere. I medaljefinalen gir en 1. plass 2 poeng, 2. plass 4 poeng og så videre – og disse poengene kan ikke strykes.

Bak Hermann er det et kobbel av utfordrere som ligger tett på – så tett at dersom Hermann har en dårlig dag kan han til slutt ende på 9. plass.

Se hele resultatlisten

Gode sjanser til medalje

Line Flem Høst innehar 4. plassen før medaljefinalen i Laser Radial, men for henne er veien frem til seier kortere enn for Hermann. Det skiller åtte poeng frem til ledende Donshuang Zhang fra Kina, fire poeng til Vasileia Karachaliou fra Hellas på sølvplassen og kun ett poeng frem til Lines treningsvenninne Anne-Marie Rindom fra Danmark på 3. plass.

Det betyr at om Line skulle vinne medaljefinalen, vil hun også ta gull dersom den kinesiske seileren blir nummer 6 eller dårligere og grekeren 4 eller dårligere.

Bakover har Line et «pusterom på fire poeng til nærmeste seiler, og en 7. plass er det dårligste hun kan bli.

Se hele resultatlisten.

Medaljefinalene i Genova starter kl 10:00 i dag med 470-klassene først og deretter Finnjolle. Så skal Line Flem Høst i ilden i Laser Radial før det hele avsluttes med medaljefinalen i Laser Standard med Hermann Tomasgaard i en av hovedrollene.

 

Medaljefinalene overføres direkte og kan følges her: