Laser skifter navn

Laser får nytt navn

I kjølvannet av rettssaken som tok rettighetene til å produsere Laseren fra Laser Performance vil klassen fra og med idag bli solgt under nytt navn.

Publisert Sist oppdatert

 

The International Laser Class Association (ILCA) har annonsert at alle nye klassegodkjente båter vil fra idag av bli solgt og seilt under nytt navn, ILCA Dinghy. Dette vi ikke ha konsekvenser for eksisterende ILCA godkjente båter som vil konkurrere på likefot med ILCA Dinghies i alle godkjente regtter.

Dette er konsekvensen av at ILCA i forrige måned fikk rettens medhold i å avslutte samarbeidet med LaserPerformance (LP) som til nå har hatt byggerettigeter for båtene. Brudd på Laser Construction Manual Agreement, som skal besørge at alle båtene er identiske uavhengig av hvor de er býgget ligger bak konflikten som har versert i lang tid. Dette innebærer at båtene må skifte navn etterom LP stadig har retten til å bruke merkenavnet Laser.  

Klasssen har vært benyttet i OL siden 1996 da Peer Moberg tok bronse, og den vil bl benyttet også i Tokyo i 2020. Det er ennå ikke tatt beslutning om hvilen enmannsjolle som skal benyttes i  Paris 2024.

Navnebyttet gjelder for alle Laseklassene, Standard, Radial og 4.7..

Laser skifter navn til ILCA Dinghy