Ungdom-VM i Laser Radial

BLACK FLAG: Til tross for å få en seilas strøket på grunn av black flag, leder Caroline Rosmo fortsatt VM i Laser Radial.

Tjuvstartet, men leder fortsatt

Caroline Rosmo tjuvstartet, men leder fortsatt ungdom-VM i Laser Radial. Men med knapp margin.

Publisert Sist oppdatert

Det blåste mer på VMs fjerde dag. 15 til 20 knop fra vest ga seilerne i bukten utenfor Dublin en flott regatta-dag, men hadde Caroline Rosmo vært suveren under lette forhold, fikk hun hardere konkurranse i friskere vind.

Dagen startet med en 6. plass, mens hennes hardeste konkurrent, Zoe Thomson fra Australia, ikke fikk det til og kom inn på 32. plass. Dermed styrket Caroline ledelsen sin.

Det sorte flagget

Men ting snur seg fort. I gårsdagens andre seilas var Caroline Rosmo for hissig på grøten og ble flagget ut av seilasen med det sorte flagget som markerer at hun hadde vært over linjen i løpet av det siste minuttet før start. Fem andre fikk også det flagget.

Thomson seilte inn til 9. plass, og dermed var det 4. poeng som skilte de to i sammendraget.

Det sorte flagget satte kanskje en støkk i Caroline Rosmo, for gårsdagens siste seilas endte midt på treet; på en 18. plass, men fordi heller ikke Thomson seilte glitrende og kom inn bare to plasser foran; på en 16. plass, leder seileren fra Bundefjorden fortsatt, men nå kun med to poeng.

Litt over halvveis

Mesterskapet fortsetter i dag med to eller tre seilaser og avsluttes med ytterligere to seilaser lørdag 30. juli. Det skal seiles om mange plasseringer ennå, men så langt ser det ut som om kampen om mesterskapstittelen står mellom den norske seileren og Thomson fra Australia. Fra Thomson og ned til Sandra Lulic fra Kroatia på 3. plass, er det hele 31 poeng etter syv seilaser.

Den beste seilingen på en dag hvor det blåste, viste  irske Nicole Hemeryck (4. plass sammenlagt), Christina Sakkellaris fra USA (5. plass) og Carolina Albano fra Italia (6. plass) sterkest seiling. Fortsetter vinden å være frisk kan de klatre ytterligere. Spesielt syntes amerikanske Sakkellaris å være farlig, for med strykning av de to dårligste resultatene, noe som inntrer når seilerne har seilt ni seilaser, kan hun stryke en 46. og en 35. plass og stå igjen med nesten bare ensifrete resultater.

Mye kan med andre ord endre seg etter dagens seilaser. Meteorologene varsler litt mindre vind igjen enn hva det var i går.

Best med 3. plass

Victoria Espeseth glimtet til med en 3. plass i gårsdagens første seilas og stod dermed for den beste norske enkeltprestasjonen. Deretter ble det mer på det grå for henne med 45. og 47. plass. Hun ligger nå på 38. plass.

Karoline Brudevoll Rognlien er nummer 54 av de ialt 76 deltagerne.

Beskjedne gutter

De norske guttene i ungdom-klassen er atskillig mer beskjedne i sin framferd på regattabanen enn Caroline Rosmo. Sigurd Tveit fra KNS er bestemann på 67. plass, men han fikk vist at han trives bedre under friske forhold enn i de lette. Han innledet dagen med 10. og 4. plass i sitt heat, men også han fikk føle det svarte flaggets nådeløse dom i siste seilas.

Herman Reiersen, som innledningsvis var best av de to med 8. og 5. plass i mesterskapets to første seilaser i lett vind, har åpenbart mistet flyten og ligger på 136. plass. Men han har fortsatt nesten 100 seilere bak seg. 229 seilere deltar.

I seniorenes VM i Laser Radial er Alexander Dahl Høgheim fra Ran nummer 30. sammenlagt – av de 42 som deltar.

Komplette resultater

 

Flere filmer fra VM.