Vendee Globe

Le Cleac´h fører an mot Madeira

Tetgruppen har jibbet og satt kursen mot Madeira

Publisert Sist oppdatert

Armel Le Cléac’h fortsetter å lede Vendée Globe når båtene strekker seg fra kysten av Portugal mot Madeira, «Banque Populaire» skipperen er ventet å passere vest av øygruppen i løpet av formiddagen, men har sin fulle hyre med å holde forspranget til gruppen som jager aktenfra i lett til  moderat vind. Det er viktig for Le Cleac´h å holde ledelsen etefrsom den første som kommer inn i den nordøstlige passaten vil kunne stikke fra feltet.  

Kl 0900 idag har Le Cleac´h et forsprang på Riou på 7.9 nm, mens avstanden bak til «SMA», Paul Meilhat er  29.34 nm.

Farten mot Madeira er noe høyere enn i 2012-13 da François Gabart lå ca en dag etter lederne i årets seilas. Når båtene kommer inn i passatvinden vil ventelig filerne igjen bli favorisert og  450 . nm på en dag vil være vanlig og Ekvator er innenfor ti dagers rekkevidde fra start. Dersom værmodellene slår til blir det nesten sikkert ny rekord på strekket.

Med «Banque Populaire VIII» i stabil ledelse har altså rekkefølgen bak skiftet. Det å finne det optimale sporet med 8-12 knops vinds har vært viktigere enn det å kunne foile. Det gjenspeiler seg i rankingen på morgensiden idag.