Miami World Cup

Ledelsen glapp i Miami

Agerupsøstrene ledet verdenscupen etter åtte seilaser, men så kom sprekken.

Publisert Sist oppdatert

Alt lå til rette for at tvillingene Ragna og Maia Agerup skulle forsvare verdenscupledelsen i 49erFX etter gårsdagens seilaser. Med plasseringene 5 og 4 i de to første, ledet de norske jentene fremdeles foran Argentina, men etter 22. plass i den siste seilasen, en plassering som ikke kan strykes, måtte de overlate ledelsen til newzealandske Alexandra Maloney og Molly Meach, ranket som nummer to i verden. De noterte 2. plass i seilasen.

Vant gjorde Danmarks Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som dermed også knep seg foran Agerup-søstrene med ett fattig poeng. På fjerdeplass er de regjerende verdensmestere Martine Sofflatti Grael og Kahena Kuntze, fem poeng bak de norske seilerne.

I dag og imorgen skal det seiles gull- og sølvfinaler før regattaen avsluttes med medaljefinale lørdag. Norge er i høyeste grad med i medaljekampen, og laget bør uansett være sikret plass i finalen.

Helene Næss og Marie Rønningen sliter tyngre i regattaen og har, bortsett fra førsteplassen i den andre seilasen, ikke greid å hevde seg blant de ti beste. Laget ligger nå på 17. plass.

De øvrige litt bak

Anders Pedersen ligger etter gårsdagen seilaser på 13. plass i Finnjolle og har fem poeng opp til en topp ti plassering.

I Laserklassen er Kristian Ruth 27, Mathias Mollatt 38 og Herman Tomasgaard 41, mens Marthe Enger Eide er 39 blant de 81 jentene som deltar i Laser Radial.

Brettseilerne Maria Aadland Mollestad er nr. 15 med medaljefinale i sikte, og Sebastian Wang-Hansen befinner seg midt i feltet med 26. plass sammenlagt.