Lewander og Melleby står over 4. etappe

Magnus Olsson, 60 år i går, tar over skipperjobben på 4. etappe da Anders Lewander må stå over for å pleie kneskade.

Publisert

Anders Lewander, 45, har gjort en imponerende jobb med  laget som etter tre etapper ligger på 4. plass i Volvo Ocen Race med 23.5 poeng. Dessverre må han nå stå over den fjerde etappen fra Singapore til Qingdao etter at han pådro seg en kneskade rett etter at båtene hadde forlatt India på den siste etappen. Han var da i baugen og hjalp til under et seilskifte da  en seilbag datt over benet og tvang kneleddet til en bøyning sideveis. Piller som skulle holde inflammasjonen nede var ikke tilstrekkelig og det var nødvendig å foreta et kirurgisk inngrep i Sigapore. Artroskopi ble foretatt på hans venstre kne ved Gleneagles Hospital i Singapore lørdag 3. januar.

Magnus Olsson som nå er vaktsjef vil ta jobben som skipper både i havneregattaen og på 4. etappe. Det innebærer at Richard Mason må påta seg ytterlige ansvar, men man regner med at Lewander er tilbake som skipper til 5. etappe og at Olsson da går tilbake til sin gamle jobb som vaktsjef.

Også nordmannen Eivind Melleby står av 4. etappe på grunn av andre personlige forpliktelser. Melleby er en av lagets faste seilere og vil seile inshore seilasene både i Singapore og Qingdao, men han har fra starten gjort det klart at han ikke ville kunne seile alle etappene.

Klas "Klabbe" Nylöf  41, en veteran i Volvo Ocean Race sammenheng blir med på etappen til Kina. Han vant jorden rundt seilasen med EF Language i 1997/98 og ble nr 2 med Assa Abloy i 2002/02. Også danske Jann Neergaard blir med på den 4. etappen. Han er allerede med på laget som grinder i havneregattaene.

Volvo Ocean Race fortsetter 10. januar med havneregattaen i Singapore før båtene legger ut på den 2500 lange grøsseretappen til Kina 18. januar. Høringen av protesten fra Telefonica Blue for en styrbord babord situasjon på den 3. etappen da båtene kjempet seg gjennom Malaccastredet, skal etter planen gjennomføres 8. januar.

Powered by Labrador CMS