Löick Peyron blir skipper på verdens største Maxitrimaran

Löick Peyron med fersk seier i Barcelona World Race er klar for en ny utfordring når han nå takker ja til å bli skipper på verdens største Maxitrimaran, «Banque Populaire».

Publisert

Peyron, som har 42 atlanterhavskryssinger og tre jorden rundt seilaser bak seg, er nå hyrt inn av den franske banken for å gjøre et forsøk på å erobre det klassiske Jules Verne Trophy, havseilernes mest prestisjetunge trofe. Innenfor Team Banque Populaire, ledet av Ronan Lucas, blir Loïck Peyron nå på lag med Jeanne Grégoire og Armel Le Cléac'h, sistnevnte med ny båt til neste Vendée Globe regatta.

Banken er tungt inne i fransk seilsport og eier Maxi «Banque Populaire V», en Figaro Bénéteau og en IMOCA 60. Banken er partner for det franske seilforbundet, det franske OL laget i seiling og i Eric Tabarly Association.

Etter at Armel Le Cléac'h nylig ble vervet til neste Vendée Globe, var neste skritt å få Loick Peyron til å ta maxitrimaranen i rekordforsøket jorden rundt med fullt mannskap.

Loick Peyron har en imponerende merittliste fra alle slags båter, men det er først og fremst flerskrogsekspert han er. I 1997 vant han etappen fra Rotterdam til Arendal under Round Europe Race med Seilas´Axel Nissen-Lie blant mannskapet i 60 foteren «Fujicolor».

Powered by Labrador CMS