Lite vind på åpningsdagen

Laserseileren Mathias Mollatt sto for den beste norske prestasjonen da verdenscupregattaen på OL banene i Weymouth åpnet igår

Publisert

Lite vind gjorde at de fleste klassene bare fikk unna en seilas, og Starbåtene ingen.

Den 124 båter store Laserklassen seiler i to puljer á 62 båter og Mathias Mollatts 6. plass i sin pulje var klart den beste norske prestasjoen på åpningdagen igår. Kristian Ruth fikk 24 plass i sin pulje. Nederlenderen Rutger van Schaardenburg og Sveriges Jesper Stålheim vant sine puljer.

I Laser Radial ble det seire til Sophie de Turckheim FRA og Franziska Goltz GER, mens Marthe Enger Eide ble nr 20 og Kristine Strandenæs nr 36 av de 45 båtene som seilte i hver pulje.

Sebastian Wang-Hansen trives best når det blåser og måtte ta til takke med 36 plass blant 43 brett i sin pulje. Særlig likere gikk det ikke med Maria Aadland Mollestad som 28 og 23 plass ligger på 50 plass blant de 60 startende brettene i dameklassen.

Med 3. og 5. plass i Sonarklassen ligger nordmennene Alexander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen på 3. plass blant de 11 båtene, mens Bjørnar Erikstad hadde 12. og 13. plass i 2.4 meter, noe som gir ham en foreløpig 14 plass blanrt de 35 båtene i denne klassen.

Sail for Gold regattaen fortsetter til lørdag da medaljefinaler avslutter den 6. av syv verdenscupregattaer denne sesongen.