LodeStar får ny trenerduo

Olympiatoppen legger nye ressurser i satsingen på det norske laget i Star mot OL som i tillegg til teknisk trener Thomas Guttormsen nå får Marius Arnesen og Lasse Kjus i trenerteamet.

Publisert

Det er litt av et trenerteam Olympiatoppen nå har satt sammen for de norske seilerne. Marius Arnesen som blir hovedtrener har mye av æren for Aksel Lund Svindals OL- og VM triumfer i alpint, mens Lasse Kjus som skal stå for den mentale treningen har i hvert fall selv bevist at han behersker denne delen av idetten til fulle. Mens resultatene ofte svingte i «ordinære» world cup renn, var Kjusern og hans kollega Kjetil André Aamodt kjent for å skjerpe seg når VM og OL medaljer sto på spill. Det er denne egenskapen han nå skal overføre til de norske seilerne som tidligere har hatt litt problemer med å få det til når det har vært viktigst. At Thomas Guttormsen fortsetter å ta seg av den seiltekniske delen er betryggende ettersom Arnesen tross alt ikke er kjent i seilerverden.

Olympiatoppen tilkjennergir dermed at de satser friskt på det norske laget som de anslår som medaljekandidat i OL i 2012. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er hjemme på en snarvisitt etter at de stort sett har tilbragt vinteren i trening og konkurranser i USA der de tidligere i vinter imponerte med å ta 3. plass i Bacardi Cup i konkurranse med de fleste av verdens beste Star-lag. Imorgen tar TV2 ta filmopptak av de norske seilerne før Eivind Melleby om kort tid setter kursen for USA der han skal seile VM i Melges 24.

Powered by Labrador CMS