Ludvig Daae norgesmester

Saken oppdatert med nye bilder. Bavaria 42 Match «Ille Moro» ble vant minste klasse og tok sammenlagtseieren.

Publisert

Etter at kombinasjonen vind og bølger kansellerte seilasene i går fikk vi fire flotte seilaser i 10-11 m/s på Vieskjærsbanen i dag med en lengde på 6-7 nm, skriver Tønsberg Seilforening på sin nettside.

Åge Finckenhagen i Tønsberg Seilforening forteller at det var meget frisk på morgenen, og flere båter fikk sine seil revet i filler, men at det roet seg ned litt utover dagen. Den kraftige vinden gjorde at mange av båtene ikke fullførte alle seilaser.

Det ble gjennomført fire seilaser i bade stor og liten klasse. I den store klassen gikk Team Normar til topps med Jørn-Erik Ruud som skipper. Det ble hans siste regatta i First 40. – Båten er solgt. Vi kommer til å seile til neste år også, men jeg vil ikke rope noe før kontrakten er skrevet, fortalte Ruud til Seilas før NM. Andreplassen tok Terje Wang og ble dermed beste X-41. Fjor årest NM-vinner , Xanthippe , måtte ta til takke med bronse.

Lav rating

Ludvig Daaes Bavaria på 42-fot fikk en klar seier. På utregnet tid med den store klassen fikk båten tre av fire førsteplasser, og stod igjen med kun 6,25 poeng mot Tema Normar på andre med 13 poeng.

- Det er mye vanskeligere å hevde seg i NORC rankingseilasene enn i for eksempel Færderseilasen. Nivået på de som seiler NORC serien har blitt så høyt at vi er veldig fornøyd med å ligge på 2. plass så langt. Hvis en skal bli en god seiler

så må en konkurrere med de beste og det gjør du i NORC Rankingseilaser. Vi gleder oss stort til NM, ar Daae, skipper Ille Moro før start til NORC.

Blant de nye 34-35-foterene var det «Smil», First 35 med Ragnar Wisløff som skipper som seilte best. Båten fikk en femteplass men’s Team Aiming First (T-34) endte på 7.plass.

Uheldige ungdommer

Norsteam fikk ikke seilt en eneste seilas. –Vi var tidlig ute på banen, gjennomførte en liten krysslegg før starten, hvor båten gikk veldig bra, til tross for mye vind. 3 minutter etter starten ryker en av innfestingene i tack noe som resulterer i at hele forstagsprofilen blir revet ut og 3’ern revner. Da 3’ern kommer bakover slår en av spilene samtidig hull i storseilet. Dessverre ble det ingen fullførte seilaser for Ventelo NORsteam i NM, forteller Ole Marius Næss Nygaard til Seilas.

Resultater finner du her: Foreløpige resultater NM ORCi Det er 3 protester levert inn som ikke berører topp 3 båtene i NM. Nye resultater følger etter at de er avgjort.

Bjørn Bergan fra Tønsberg seilforening tok mange flotte bilder. Du ser flere under vår bildespesial.

Powered by Labrador CMS