LYS samarbeid over landegrensene
LYS samarbeid over landegrensene

LYS samarbeid over landegrensene

NORLYS og det svenske seilforbundet har ingått samarbeide som gjr det lettere for norske båter å seile i Sverige, og vice versa.

Publisert

NORLYS og Sverige har tatt et viktig steg mot et bredere samarbeid. Målte svenske båter som skal delta på norsk regatta vil få norsk målebrev uten ekstra kostnad og vice verca. Svenska Seglarförbundet (SSF) bekrefter at samme ordning gjelder for norske båter som ønsker å kappseile i Sverige. Har du norsk båt med NORLYS målebrev og vil seile i Sverige, kan du ta kontakt med SSF for å få målebrev som gjeder i Sverige.

For NORLYS, er dette en svært gledelig melding. Denne forordningen gjør det lettere å seile på tvers av grensene og jeg håper vi kan få flere svenske båter til å være med på norske regattaer og at flere nordmenn velger å delta på seilaser hos våre naboer. Løsningen kom på bordet etter at NORLYS fikk henvendelse fra Østfold seilkrets om utfordingene rund Union Race, som består av seilaser i Sverige, Fredrikstad, Hvaler og Sarpsborg. Her er nettopp utfordingen at man skal seile på forskjellige målebrev avhengig av hvilket land seilasen seiles i. Løsningen, inntil man får et felles målesystem, blir å vederlagsfritt innrømme nabobåtenes målebrev.

NORLYS har nå gitt alle målte og tidligere registrerte SWE båter med svensk eier fritt målerbrev for 2009. Andre svenske båter som ønsker NORLYS målebrev, må være målte og ha bekreftet påmelding på norsk regatta. Det være seg KNS færdern eller andre - for eks seilaser som inngår i Union Race. Båter som er påmeldt og ikke er innmålte, kan benytte seg av prosedyre for midlertidig målebrev etter NORLYS regler for ennå ikke innmålt båt.

Håvard Ravn Ottesen

Leder NORLYS

Powered by Labrador CMS