Lyspunkt i Yngling

Stargutta fortsetter den gode seilingen i Miami, men dagens norske toppresultat kom i Ynglingklassen

Publisert

Nivået i Ynglingklassen er hevet merkbart de siste månedene ettersom alle i denne klassen har fokus rettet mot OL. Allerede i neste uke starter klassens VM og her skal de fem siste kvoteplassene fordeles. En av disse går forhåpentligvis til Norge, og i onsdagens seilaser løsnet det endelig for Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed som avsluttet dagen med en sterk 2. plass. Nå ligger jentene på 16. plass, men med kort vei oppover på listene. Av nasjoner foran Norge i Miami er det bare Frankrike som ikke allerede er OL kvalifisert, så resultatene her tilsier at den norske båten ligger godt an med tanke på å sikre Norge kvoteplass i OL.

Starklassen fikk bare avviklet en seilas onsdag, men med 7. plass viser de norske seilerne at de holder trykket. Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er sammen med New Zealand det eneste laget i feltet med alle sine plasseringer blant de ti beste, og onsdagens 7. plass er så langt lagets dårligste og kan derfor strykes. Dermed ligger nordmennene på 3. plass sammenlagt etter Merriman/Sharp USA som ble nr 22 onsdag og de sveitsiske Europamestrene Marazzi/de Maria som tok 4. plassen. Bak Melleby og Mørland Pedersen ligger et kobbel OL- og VM vinnere, blant dem Fredrik Lööf/Anders Ekström på 10. plass.

Både Norge og Sveits kjemper om de fire kvoteplassene til OL, men med den seilingen begge lagene presterer i øyeblikket skulle OL-plassene være en formalitet.

Laserjentene Elin Samdal og Anette Melsom Myhre ligger nå på 19. og 20. plass sammenlagt, stadig med samme poengsum.

Bjørnar Erikstad leverte i dag to seilaser med flere lyspunkter. Fortsatt kan startene bli bedre, men når de sitter håper vi det vil løsne totalt, så det er lettere å seile den korte veien på kryssen. I dag var det lettvind og han seilte med de nye ekstra lette seilene som er utviklet med tanke på Paralympics i Kina. De har en veldig fin fasong som skal bli spennende å finne den optimale riggspenningen til, før lekene i Kina. Båtfarten er der og Bjørnar seilte seg opp på kryssene og lensene i dagens siste seilas. Dette er veldig bra trening med tanke på hva som forventes til sommerens Paralympic Games. Miami OCR er forøvrig en åpen regatta i 2.4mR, hvor funksjonsfriske deltar på lik linje som Paralympic seilerne. Med 8. og 9. plass i dagens seilaser er Bjørnar nå på 13 plass sammenlagt.

Powered by Labrador CMS