Må «Hugo Boss» bryte løpet?

Uflaksen vil ingen ende ta for Alex Thomson. Syk baby tvang ham til å snu på flyplassen igår og nå er «Hugo Boss» beordret til å vente på Kapp Verde.

Publisert

«Hugo Boss» ligger allerede bakerst i feltet i Barcelona World Race og utsiktene til å klarte på resultalisten ser ikke ut til å forbedre seg med det første, hvis i det hele tatt.

Etter at Alex Thomson hadde fått klarsignal fra legen til å gjenoppta plassen som skipper og sto klar til å reise til Kapp Verde for å overta for reserven Wouter Verbraak  kom meldingen om at den nyfødte Oscar har fått hjerteproblemer. Dermed ble det igjen satt kjepper i hjulene for hans deltakelse i tomannsregattaen. Nå venter Alex og kona Kate på at babyen skal til behandling, trollig først imorgen, onsdag.

I mellomtiden er «Hugo Boss» med Andy Meiklejohn og Wouter Verbraak beordret å gå til havn på Kapp Verde for å avvente situasjonen. Tidstapet kan fort gjøre det meningsløst å fortsette seilasen der de allerede ligger mer enn 700 nautiske mil bak teten. Mye tyder derfor på at ulykkesfuglene vil komme til å bryte årets Barcelona World Race.

Thomson måtte også bryte den siste Vendee Globe regattaen på grunn av delaminering av skroget, og før det måtte han forlate den synkende båten under Velux 5 Oceans regattaen for å bli reddet av rivalen Mike Golding sør for Cape Town.

Powered by Labrador CMS