M32 Scandinavian Series

«Essiq» leder etter første dag i Risør
«Essiq» leder etter første dag i Risør

Publikumssuksess med katamaraner

Korte baner tett på publikum og bra vind var nøkkelen til seilersuksess i Risør

Publisert Sist oppdatert

 

Tett i starten
Tett i starten

Duell mellom Dackhammar og Williams 

Av de fem båtene som deltok i regattaen var det dessverre ingen norske. Til gjengjeld stilte den seksdobbelte verdensmesteren i matchseiling, Ian Williams i spissen for et sterkt og velkoordinert lag. Han fikk særlig konkurranse fra Nicklas Dackhammar som vant de tre første seilasene og var godt nok fremme i de tre andre til å ta ledelsen etter første dags seilaser. Williams ligger to poeng bak, mens det er et stykke lenger ned til nummer tre som er Jonas Warrer, OL mester i 49er i 2008 og nå blant annet trener for Risørseilerne Tomas og Mads Mathisen i 49er.

Godvær fredag

Var torsdagens seilas spennende kommer fredagens til det å bli det samme. Godvær og sønnavind fra seks til åtte m/sek. vil gi topp forhold og det er grunn til å tro at bygget såvel som tribunene utenfor blir fullstappet. Seilasene begynner kl 1400 begge dager og varer til kl 1700, og det er mulig for publikum å kjøpe seg hot-seat til kr 4900.

Ian Williams var best da det begynte å blåse
Ian Williams var best da det begynte å blåse

Den svenske eieren av den skandinaviske touren for M32, CFA Sports hadde satset stort på regattaen i Risør og bygget opp en race village vi skjelden opplever maken til i Norge. Fra begge etasjer hadde publikum et fantastisk overblikk over regattaen der både start og innkomst var lagt rett under nesen på det tallrike publikum fra Risør og sommergjester i regionen.

Dampskipsbryggen i Risør er den perfekte publikumsarena
Dampskipsbryggen i Risør er den perfekte publikumsarena