MajSnipe i heftig vind

Norske seilere til topps i Sverige i helgen.

Publisert

Seiling på svensk

GKSS i Gøteborg byr på fasiliteter vi ikke møter hver dag i Norge. Med varm lunsj på land i en av klubbens restauranter mellom 3de og fjerde regatta, der vi satt med utsikt til alle regattabanene begynte praten å gå i den norske snipedelegasjonen, som for helgen var tilstede til det tradisjonsrike MajSnipe.

Med et hundretalls joller på vannet fordelt på diverse olympiske klasser og et yrende liv rundt klubben der jolleseilere i alle aldre med eller uten foreldre spiste lunsj, trente, konkurrerte eller bare mekket båt eller så på båter, gikk tankene til sjøflyhavna på fornebu. Tenk hva sånne fasiliteter kunne gjort for norsk jolleseiling i Oslo! Treningssenter, restaurant eller tilogmed en garderobe er ofte mer enn det som er på plass rundt om i norge, en av verdens mest tradisjonsrike seilnasjoner.

Best i mye vind

På vannet klarte likevel de norske å hevde seg i den kraftige vinden. Tidvis var det fler kjøler enn seil å se på fjorden grunnet kast på over 15m/s i et kraftig bygevær lørdagen, i den grad man så noe som helst. Cathrine Gjerpen var også tilstede og gjorde det bra på lørdagen og ledet over hele det svenske feltet i Laser radial, og blandt snipene taklet Ulrik Sandvig/Henrik Grythe den harde vinden best og hadde også en solid ledelse før søndagen. Søndagen kom med like kraftig vind, men betydelig bedre vær. I skrivende stund var laser radialene fortsatt på vannet, men Ulrik/Henrik seilte bra også i dag og vant snipe-feltet. Fullstendig resultatlister finnes på gkss.se

40 sniper på linjen

Neste større regatta for snipene nå er Musto Cup (23-24mai) som alltid trekker et felt på over 40 sniper til indre Oslofjord for å krige om flotte premier og viktige VM kvalifiseringspoeng.

Powered by Labrador CMS