Malvik og Stjørdal Seilforening

Franske Kévin tømmer hodet med jolleseiling

Kévin Sanouiller seilte første gang i Frankrike da han var 18 år – i en jolle på innsjø.

Publisert

Kévin Sanouiller kommer opprinnelig fra Frankrike og ble inspirert til seiling av en tegneserie om en jordomseiler, men også av sin far som var seiler. Det ble likevel kun med den ene turen i oppveksten.

Kévin kom til Norge som utvekslingsstudent i 2009, og etter å ha begynt i jobb på Stjørdal, oppsøkte han Malvik og Stjørdal Seilforening da det ble utlyste jollekurs i 2015.

Mange treningsturer og kullseilinger senere er han blitt en habil RS Feva-seiler.

Seilte fra RIB-en

Et av fjorårets høydepunkter var deltagelse i kretsmesterskapet i Rissa. Der satte han og makkeren Odin fartsrekord i kraftig vind. Hvor raskt vet ingen, men de dro i fra RIB-en!

Kévin forteller med stor innlevelse om denne sløren hvor det ble ropt «få ned gennakeren» fra følgebåten, men Kévin og Odin i skrekkblandet fryd holdt tre seil oppe til de kullseilte ved bunnmerket.

Perfeksjonere jolleseilingen

Kévin setter pris på det avslappede miljøet i Malvik og Stjørdal Seilforening og føler at han kan utvikle seg i sitt eget tempo. Han finner stor glede i å dra fra land og «tømme hodet» og kun konsentrere seg om detaljene i seilingen.

– Tre seil, samarbeid og mulighet til å bomme på alt!, sier Kévin om sin første sesong i RS Feva.

Kévin ser frem til å seile større båter etter hvert, men planen foreløpig er å perfeksjonere seg når det gjelder jolleseiling, for senere å kunne gå over på for eksempel Melges 24 eller J/70 – type sportsbåter.

De større kjølbåtene appellerer ikke foreløpig, men en tur i en rask katamaran kan han tenke seg.