Mann over bord under NORC-regatta

Det ble en dramatisk dag under NORC-mesterskapet i Son i dag med vind over 30 knop.

Publisert

Ekstra dramatikk ble det da rekka på den splitter nye X-41 ”Lexington” skrudde seg opp i startøyeblikket. Pål Tønnesson gikk da over bord, men klarte å holde seg fast og ble raskt tatt ombord i båten igjen. Thomas Føyen, som eier båten sammen med Espen Clason, forteller til Seilas at det var ganske dramatisk fordi det var en tett start, og hadde Tønneson mistet taket kunne han lett blitt seilt over av en annen båt. ”Lexington” brøt da første av dagens seilaser.

Fra spøk til alvor

Seilas var med å seile ”Lexington” lørdag. Båten er uten fotlist, og er meget glatt ytterst på ripa. Vi spøkte med at om wirene ryker faller alle mann i sjøen. Vi fant ut at antiski-gumi på kanten vil være en god ide for å holde rumpa inne i båten.

    Pål Tønneson jobber hos North og var ombord for å få trim på båten. Han har erfaringer fra bla Al Cap One. Hans budskap til oss mannskap var å henge ut slik at det gjorde vondt. Det klarte han å vise på søndag hvor han i tillegg til smerte også ble skikkelig våt.

14 knop på lens

Thomas Føyen fortalte at de etter en velykket dag i går, slet med riktig trim i dag i den kraftige vinden. I første seilas prøvde de seg uten rev, men med en liten fokk. Det ga dårlig balanse i båten. Med et rev gikk det bedre, men riggen må trimmes. På lens gikk det fort. Vi var oppe i 14 knop, forteller Thomas.

X-41 under IMS

”Lexington” var båten med det høyeste IMS-tallet av alle. X-41 seilte høyest og raskest av alle i mye vind lørdag da Seilas var med om bord, men ”Ocean Warrior” Sverre Valeur sin Grand Soleil, eks Al Cap One, holdt X-en på lens eller hadde en tanke bedre fart. På søndag hvor det blåste stiv kuling hadde ”Ocean Warrior” bedre trim og ”Lexington” hadde ingen sjans. ”Ocean Warrior” seilte uten rev i storseile, selv om båten har en mye dårligere stabilitet enn X-41.

Resultater

Det ble seilt seks seilaser, fire på lørdag og to i dag. I den største klassen gikk Ocean Warrior til topps foran Xanthippe på andre og Galax på tredje. Føyen/Clason ble nummer fire av åtte.

I den minste klassen vant Aiming First foran First Jibb og Team Xtreme.

Powered by Labrador CMS