Mastebrekk i Barcelona World Race

Den profilerte franske soloseileren Jean Le Cam og co-skipper Bruno Garcia ESP er uskadde etter at båten deres, «President» mistet masten igår kveld.

Publisert

«President» har nå satt kursen for Kapp Verde etter at skipper Jean Le Cam igår kveld kl 1925 UTC rapporterte til regattaledelsen i Barcelona World Race at deres IMOCA Open 60 «President» hadde mistet masten. Jean Le Cam (FRA) og co-skipper Bruno Garcia (ESP) er begge uskadde etter at båten seilte inn i en bølge med 18-20 knops fart. Det blåste mellom 16 og 18 knop på det aktuelle tidspunktet.

Båten er nå under motor på vei til San Antao, den nordligste av Kap Verde øyene, 83 nautiske mil fra havaristedet.

www.barcelonaworldrace.org og www.jeanlecam.fr

Se film fra båten før mastebrekket her

«Virbac-Paprec» med Jean Pierre Dick og Löick Peyron leder stadig Barcelona World Race med et forsprang på 68 nautiske mil til «Foncia» Michel Desjoyeaux og Francois Gabart. De to lederbåtene ventes å få fine seilforhold de neste 36 timene på veien mot stillebeltet i Atlanterhavet selv om det kan være mulig for de nærmeste konkurrentene å innhente noe av forspranget. Utsiktene er ikke like bra for båtene lengst bak i feltet der vindet er ventet å løye og bli mer vekslende. Med Dolrdrums lenger nord enn vanlig kan disse få det tøft fremover.

Powered by Labrador CMS