Matchseilerne tok Rolexklokkene i Estoril

ISAF Rolex Sailor of the Year Award gikk til to matchseilere som dermed la inn sterke søknader om å ta matchseiling inn i det olympiske program igjen.

Publisert

Det var Kong Harald og den forhenværende Kongen av Hellas, Konstantin som sto for den høytidelige overrekkelsen da årets seilere fikk sin Rolexklokker klokker under kveldens høtytidelighet i Penha Longa, et slott i utkanten av Estoril der ISAF i disse dager har sitt årsmøte.

Ed Baird la inn en sterk søknad da han i sommer vant America´s Cup som rormann på sveitsiske «Alinghi» etter hard kamp til målstreken fra «Emirates Team New Zealand». Baird er tidligere verdensmester i Laser, han har deltatt i America´s Cup og han var involvert i Knut Frostad jorden rundt seilaser med både «Innovation Kværner» og «djuice». Han var synlig rørt da Kong Harald overrakte ham årets hederspris.

Også på kvinnesiden var det en matchseiler som stakk av med æren og trofeet. Claire Leroy har vært årets suverent beste matchseiler blant damene og hun topper nå ISAFs ranking. Hun er aktuell som rormann for et italiensk America´s Cup lag og håper selvsagt sterkt på at matchseiling for kvinner kommer med i det olympiske programmet, slik det var lovet for fire år siden.

Hun mottok sin klokke av Kong Konstantin.

Elegant og morsom seremonimester for kvelden var Gary Jobson, USAs ledende seilsportskommentator som også har levert sterke saker på regattabanen.

Powered by Labrador CMS