Med ledelse som et trekkspill

Avstanden mellom ledende E3 og E4 var igår kveld skrumpet til fattige seks nautiske mil. Idag er den større.

Publisert

Regn med at E3 vil måtte slåss maksimalt for å holde ledelsen de siste 2000 nm til Rio. Med brasilsk skipper og hovedtyngden av mannskapet fra samme land er en ting sikkert: Seieren på etappen til hjembyen Rio vil være høyt prioritert for Torben Grael & Co.

De neste par døgn ser imidlertid ut til å by på relativt stabil vind som gir båtene rom slør mot målet. Det betyr at E4 må seile inn E3s ledelse på 41 nm på ren båtfart, noe som selvsagt er mulig, men lite trolig ettersom «juniorene» i E3 nå har fått bra fart på båten og tidligere har vist at de under de fleste forhold holder følge med alle konkurrentene og vel så det.

Fra 22 mars blir det lettere og mindre stabil vind i området syd for Rio. Noen vil kanskje huske det første Volvo Ocean Race i 2001-02 da Knut Frostad deltok med djuice. Da ble den tilsvarende etappen avgjort rett utenfor Rio da båtene havnet i lett og skitende vind, og feltet ble snudd opp ned. djuice fikk 2. plass på denne etappen som startet i Auckland. Det var lagets nest beste plassering i regattaen, idet Knut & Co vant den siste etappen fra Gøteborg til Kiel.

Puma har passert skåringspunktet på 3. plass, kl 20.46 GMT og Green Dragon med navigatøren Wouter Verbraak idag morges kl. 02.15 GMT. Puma overtar dermed 2. plassen i Volvo Ocean Race, 9.5 poeng bak E4, mens E3 tar 4. plassen fra Green Dragon.

Powered by Labrador CMS