VM MELGES 24 i MIAMI

17. PLASS: Team Ret Rundt Hjørnet endte til slutt på 17. plass i VM i Melges 24 i Miami i USA.

17. plass til Peder Jahre & co

Peder Jahre, Jan Frederik Dyvi, Stian Ness Rørvik, Jan Borvo og Malin Rørvik-Sundelin endte til slutt der de har ligget under hele VM.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden begynnelsen av verdensmesterskapet i VM i Melges 24 har det norske lage «Rett Rundt Hjørnet» (RRH), som for anledningen hadde Peder Jahre som rormann, kjempet i den beste fjerdedelen av feltet. Og der endte de også – på en 17. plass av 74 båter.

Foran seg hadde de kun ett amatør-lag – for det er vanligvis i den såkalte Corinthian Class laget til Peder Jahre pleier å konkurrere i. Denne gangen kvalifiserte de ikke inn til denne klassen, og dermed gikk de i prinsippet glipp av et VM-sølv.

Det ble seilt to seilaser på VMs siste dag, og der endte Team RRH på 9. og 21. plass. I tre seilaser var det norske laget blant de 10 beste. En 6. plass var beste enkeltplassering.

20 plasser lenger ned på listen, på 37. plass, endte det andre norske laget som deltok i VM i Miami i USA, Jens Athern Wathne, Sindre Alvestad, Tom Murray og Jørgen Wathne.

Verdensmestre i suveren stil ble det irske laget «Embarr» som hadde hele 31 poengs forsprang ned til det talienske laget «Maidollis 3» med Gian Luca Perego som skipper. På det irske laget seilte Conor Clarke sammen med David Hughes, Stuart McNay, Maurice O'Connell og Aoife English.