VM MELGES 24 i MIAMI

16. PLASS: Peder Jahre seiler sammen med Team Rett Rundt Hjørnet og gjør det skarpt i VM i Miami.

Mesternes mester er med blant de beste

Peder Jahre og mannskapet hans kjemper i den beste fjerdedelen av feltet i VM for Melges 24 i Miami.

Publisert Sist oppdatert

Peder Jahre gikk til topps under mesternes mester i høst, og nå seiler Tønsberg-seileren VM i Melges 24 i Miami i USA. Med seg har han Jan Frederik Dyvi, Stian Ness Rørvik og Malin Rørvik-Sundelin, som ikke er hans faste mannskap, men derimot mannskapet til Herman Horn Johannessen – som ikke er i Miami.

Med blant de beste

At laget ikke kjenner hverandre hundre prosent ser ikke ut til å være noe hinder, for etter tre dagers seiling ligger de på 16. plass sammenlagt blant de 74 båtene som deltar. De innledet forsiktig midt i feltet med en 36. plass, men fortsatte deretter med 13., 17. 11. og 23. plass. Så fulgte to seilaser hvor de var med og kjempet helt i toppen og endte på 8. og 6. plass, før de i torsdagens siste seilas kom inn på 25. plass.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

74 BÅTER: Med 74 båter på startlinjen, mye vind og store bølger blir det spektakulære starter.

Jahre-laget har vanligvis status som amatør – og har tidligere vunnet VM blant amatørene (Corinthian Class) – men i år må Jahre seile blant proffene; uvisst av hvilken grunn. Om de hadde seilt som amatører, ville de ligget på sølvplass etter ni seilaser.

Jens Altern Wathne er skipper på VM-feltets andre norske båt, som til nå ligger ganske så nøyaktig midt i feltet; på en 38. plass. Med seg har Wathne Sindre Alvestad, Tom Murray og broren Jørgen.

Komplett resultatliste

Miami-føre

De to første dagene av VM-et bød på realt Miami-føre, hvilket betyr godt med vind og godt med sjø. Tredje dag hadde lettere forhold og mer tricky seiling.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

MIAMI FØRE: Man kan vanskelig få mer maksimale forhold enn dette under et VM.

Så langt har det irske laget irske laget «Embarr» med Conor Clarke som skipper vist seg som soleklare enere. De leder med hele 25 poeng på et italiensk lag anført av Gian Luca Perego. Det irske lagets dårligste plassering i de hittil ni fullførte seilasene er en 5. plass! God taktisk seiling og etter sigende helt overlegen unnavindsfart sies å være suksesskriteriet for irlenderne. Bak de to i tet følger hele åtte amerikanske lag.

Mesterskapet fortsetter i dag, fredag, med to seilaser, og avsluttes lørdag (kveld norsk tid) med ytterligere to seilaser.