Mer enn 20 båter til NM i Formula 18

Høsten 2008 besto den norske Formula 18-klassen av tre ensomme båter på Lysakerfjorden. Nå arrangerer Moss Seilforening klassens første NM med over 20 båter.

Publisert

Til nå er 22 båter påmeldt, men det er trolig at 1-2 båter til stiller, slik at totalen kommer opp i 23-24 båter.

Dette blir det største arrangement for Formula 18-klassen i Norge hittil, og er et tydelig bevis på klassens popularitet og vekst. Det stiller både rene herrelag, mixed lag og et rent jentelag. Startlisten er full av velkjente, meritterte og ambisiøse seilere som har fått blod på tann i Norges nye ”Formel 1”-klasse i seiling.

Det kommer også båter ifra Sverige, og i samråd med svenske Formula 18-klubben vil det legges planer for et stort Nordisk Mesterskap i 2011. Det blir seiling lørdag og søndag, med totalt 9 planlagte race.

Sosial grillaften lørdag kveld.

 

Formula 18 klassen har så langt i år hatt en meget aktiv sesong, med deltakelse i diverse regattaer i Oslo området, egen Henri Lloyd ranking serie, samt egen klasse i Færder'n.

I tillegg har klubben organisert to treningssamlinger, en i april og en i august, med henholdsvis Martin Strandberg og Gunnar Larsen, begge meget erfarne og rutinerte flerskrogseilere. Dette for å få norske Formula 18 seilere raskt opp på et bra nivå.

 

Klasseklubben er  meget fornøyde med utviklingen klassen har hatt de to første sesongene i Norge og over 20 båter til klassemesterskapet er ingen overraskelse.  Dette skyldes en båt som er fantastisk morsom å seile, et hyggelig og kompetitivt miljø og iherdig rekruttering. Flere nye team venter bare på å finne riktig båt før de er med!

Nye båter selges for 150.000 kroner, lett brukte og svært kompetitive båter selges for 80-90.000 kroner og oppover.

11,5 knop på kryssen og 20++ knop på lensen, 180 båter i VM, NM status og et godt miljø. Velkommen til Norsk Formula 18 Klubb