Målgang i finaleseilasen 2019 og sieren er en realitet for Nacra-laget.

Første gang over 30 lag i Mesternes Mester

Norges beste seilere skal kåres i Åsgårdstrand 15. og 16. oktober.

Publisert Sist oppdatert

Mesternes Mesterskap er mer populært enn noensinne, og antall deltakere ligger an til å bli mellom 33 og 37 lag. Det er første gang det blir mer enn 30 lag i regattaen og skyldes blant annet at NSF ønsker å stimulere kvinneseiling ved at det i år har vært arrangert flere rene jente NM.S

Topp deltakelse

Regattaen arrangeres fredag og lørdag 15. og 16. oktober i Åsgårdstrand og det seiles i år som i fjor J/70. Det norske OL landslaget stiller med fjorårsvinneren Nicholas Fadler Martinsen i spissen. Eller deltar naturlig nok vår bronsevinner Hermann Tomasgaard samt et lag som representerer resten av OL-landslaget med unntak av Line Flem Høst som ikke har anledning til å delta. Lansdalget representeres eller av Anders Pedersen som er rormann på et lag som blant annet består av våre beste 49erFX seilere Helene Næss og Marie Rønningen.

Se presentasjon av deltakerne her

MESTERNES MESTER: Det er ingenting å si på jubelen og seiersgleden etter at Gard Jacob Ørka, Emil Fadler Kvamme, Martine Steller Mortensen og Nicholas Fadler Martinsen hadde gått i mål i siste finaleseilas og sikret seg kongepokalen.

Seilasene foregår ved kvalifiserisseilaser fredag og lørdag formiddag hvoretter de 10 eller 12 beste lagene går til finaleseilasene lørdag ettermiddag. Kvalifiseringsseilasene består av et antall flighter der i prinsipp alle seilere skal møte hverandre minst en gang. I finalen nullstilles scoren og vinneren blir laget med høyest poengsum etter tre seilaser med båtbytte mellom hver seilas.

Følg seilasene direkte

Du vil kunne følge seilasene på instagram, tracking på en nettside under oppretting og oppsummering på Seilmagasinets TV begge dager. I tillegg presenteres Mesternes Mester på en live sending torsdag 14. oktober på et tidspunkt som blir annonsert nærmere.

Mer informasjon om denne og tidligere Mesternes Mesterskap her