Tar fredagskvelden med ledelse

Hjemmefavorittene innfridde første dag i Mesternes Mester.

Publisert Sist oppdatert

Det ble gjennomført fire av åtte runder på fredag, og etter fire runder er Snipelaget med Karl Otto Book i suveren ledelse foran Express med Kristian Nergaard og Waszp-gutter med Anders Hylen Klippenberg. Snipe står med tre seilere og en andreplass, Express har to andreplasser og en tredje mens Klippenberg har seilt mer ujevnt med en første som beste og en sjette som dårligste. Og ligger på samme poengplass som Killing.

LEDER: Maren Magda og Karl Otto Book

Tre nivåer

De ti beste lagene seiler jevnt over bra i alle runder, mens båtene i midten på resultatlisten har noen gode og noen dårlige plasseringer. Landslaget, Melges og Eseiling har alle en tjuvstart som ødelegger sjansen for finaleplass. Det er ikke mulig å slette svakeste seilas i regattaen.

Det er flere lag som har manglet trening i J/70, og nivået har økt i løpet av de fire rundene som ble seilt fredag. Mye tyder på at det blir jevnere seiling på lørdag.

Alt for finalen

Det er bare ti lag som går til finalen og dit er det 10-12 lag som har greie muligheter etter første dag, men mye kan hende. Det blir tre finaleseilaser, og da starter de tre beste lagene med null poeng. Karl Otto har gode sjanser for finaleplass, men han får da ingen fordel av sine gode resultater på fredag.

Du finner resultatene her