TØFT: Av 90 båter er det seks som seiler, en har brutt og 83 ligger for anker.

I dekning for uvær

Det var meldt vind app mot 30 m/s i dag. Det gjorde at de fleste deltagerne i Mini Transat har søkt nødhavn, men ikke alle.

Publisert Sist oppdatert

Hovedfeltet befinner seg ved Kapp Finiserre på Spanias nordvestre hjørnet. Heldigvis for deltagerne av soloseilasen over Atlanteren, er dette et område på mange naturlige havner. Det gjør at deltagerne kan ankre opp, og klare seg uten hjelp.

RISIKO: Melwin Flink fortsatte å seile mens alle søkte nødhavn. Den tøffe kryssen har gitt stor uttelling.

Tar sjanse

I klassen for seriebygde Mini 650 deltar det 65 båter. 63 av dem ligger nå i ro, men en båt sekler lens, østover i Biscaya, og ligger sist, mens tyske Melwin Flink har krysset seg gjennom uværet og ligger først. I går lå han på 17. plass, Nå ligger 16 de beste i en nødhavn rett syd for Viggo, og 70 nm bak tyskeren.

Forbi uværet

I Proto-klassen er det fire båter som klarte å stikke fra feltet før uværet kom. De kom seg rundt Kapp Finisterre i tide, og har fått gleden av slør sydover langs Portugal. Disse fire vil snart få en ledelse på 500 nm. Storfavoritten Tanguy Bouroullec har tatt ledelsen, og passert Pierre Le Roy som har ledet de siste dagene. Fabio Mussolini som var best ut fra start har falt til fjerdeplass, mens russikse Irina Gracheva henger seg på de raskeste, og ligger 86 nm bak lederbåten.

Vinden snur

Det er bare en båt som har brutt. Franck Lauvray brakk masten. Nå blir det spennende å se hvem som letter akeret først og våger seg ut i uværet. Etter midnatt skal vinden snu fra sydvest til nordvest.

Følg regattaen her.

NØDHAVN: Båtene har fordelt seg rundt på ulike naturhavner på Spanias norvest-kyst. De raskeste nærmer seg Madeira.