LEDER: Ian Lipinski leder Proto-klassen.

Miniene får opp farten

Tre døgn etter starten fra La Rochelle får båtene forhold som de er utviklet for å seile i.

Publisert Sist oppdatert

Det tok over tre døgn før de første båtene rundet Kapp Finisterre. Da kom de inn i frisk nørdsøtlig vind, som gjorde at de første båtene økte sin ledelse. Ved hjørnet av Spania er det en separasjonssone for skip hvor det er forbudt å seile. Båtene som valgte å gå rundt dette, og få vinden tidligere, tapte mye.

KART: Første båt har seilt 566 nm ut fra La Rochelle, og har 767 nm igjen til Las Palmas.

Få skader

En båt brøt rett etter start, og seilte tilbake til Frankrike, og to båter brakk i går masten. Begge disse ligger i La Corogne og har 72 timer på å skaffe ny rigg å fortsette racet.

Verre er det for italieneren Luca Sabiu som sendte ut nødsignal i går kveld. Han ble hentet opp av båten med et spansk redningshelikopter, og er trygt på land. Noe mer rundt hendelsen er ikke publisert.

EKSTREM: Arkema med vingmast og foiler ser ikke ut til å henge med teten i Proto-klassen.

Favoritter i tet

Ikke uventet leder Ian Lipinske klassen for protobåtene. 22 nm bak ligger Arthur Léopold Léger, og Simon Koster 27 nm bak. Lipinski har siste døgnet seilt mellom 11 til 13 knop.

Tyske Jörg Riechers, som til i går var helt i tet, har ikke klart å henge på når farten økte.

Den ekstreme båten til Quentin Vlamynck med vingseil og foiler, har hele tiden ligget langt bak, og har heller ikke klart å avansere noe særlig, etter at farten økte.

TALENT: Erwan Le Draoulec ligger på en sterk andreplass i Serie-klassen.

Pogo helt suverene

Det er Pogo-båter på alle plassene ned til 16. plass, først da kommer det en Ofcet. Av de 15 første er 12 myeste Pogo 3, mens det er tre Pogo 2. Den beste Pogo 2 er på 7. plass.

21 år gamle Erwan Le Draoulec er en mann å følge i tiden fremover. Han ligger på en sterk andreplass, men resultatet overrasker ikke. Han har seilt meget sterkt denne sesongen. Den unge mannen er også erfaren i MiniTransat-miljøet. han debuterte som 15 åring.

Clarisse Crémer henger også godt med. Hun ligger på fjerde, og er beste jente, 10 nm bak lederbåten.

Serie-båtene holder følge.

Pogo-båtene er nesten like raske som Proto-båtene med karbonmast, vippekjøl og noen foiler. Remi Aubrun som leder serie-klassen ligger bare 50 nm bak første Proto, og har bare 7 slike båter foran seg.

 

BEST: Clarisse Crémer er beste jente, og ligger på fjerdeplass.

 

Følg de små 21-foterne her