Opplev Mini Transat

I vill fart sydover mot Lanzarote i bare 22 fot. Se film.

Publisert Sist oppdatert
Barry Mini Transat
Barry Mini Transat

Luke Berry ble ikke bare nummer fire på første etappe til Lanzarote. Han fikk også gjort filmopptak som beskriver forholdene disse soleseilerne opplever om bord.  Filmen på 6 minutter har engelsk oversettelse. Filmen viser den unge franske seileren sløre i 17 knop, og å sitte under dekk mens båten seiler over 15 knop på autopilot.

Enkle forhold

Båtene som brukes i Mini Transat er bare 22 fot, eller 6,5 meter lange. Bredden er på tre meter. Forholdene under dekk er enkle. Proto-klasen, som Berry seiler, tar kjølsystemet opp mye verdifull plass.

Det er ikke lov med kartplotter, men en enkel GPS som viser posisjon. Også mobiltelefon er forbudt. På videoen forsøker Berry å lytte til værmeldingen på radio uten resultat.

Rask etappe

Luke Berry brukte bare 7 døgn, fire timer og 56 minutter på den  1257 nm lange etappen fra Douarnenez i Frankrike til Lansarote. Hadde han seilt  55 minutter raskere hadde han sikret sølvplass på første etappe. Davy Beaudart var suveren og var i mål 10 timer tidligere.

Seilerne hadde en treg start, men fikk frisk vind inn i hekken over Biscaya og frem til mål på Lanzarote. De beste båtene hadde flere døgn på rad med snittfart over 10 knop.

Fornøyd

Luke Berry hadde håpet på en topp 10 plassiring og ble svært fornøyd da han oppdaget den gode plasseringen i det han krysset mållinjen. 

31. oktober starter andre etappe fra Lanzarote over Atlanterhavet til Guadeloupe. Tiden er i tidligste laget for stabil passatvind, så den 2764 nm lange seilasen kan bli utfordrende. 

 

Mini Transat 1ère étape 753 Association Rêves from luke berry on Vimeo.

FLYR: Luke Berry ble fotografert utenfor den portugisiske kyst i høy hastighet.
Jacques Vapillon / Mini Transat ÃŽles de Guadeloupe 2015