Minimal Fiji-effekt

Det som så ut til å kunne avgjøre den første delen av etappe fem, fikk mindre effekt enn ventet.

Publisert

«Puma» og «Telefonica Blue» som begge gikk mellom de to store øyene i Fiji-øygruppen, fikk som ventet en kortsiktig uttelling for veivalget, mens E3 og E4 samt Green Dragon Team som måtte slå for å komme seg øst for øyene så ut til å tape. Senere viste det seg at det var mer vind i øst og i løpet av helgen var «Ericsson 4» tilbake i sin gamle lederpsosisjon, «Puma» var på andre plass og E3 på tredje, i et stadig mer samlet felt.

Nå er fokus i Volvo-flåten rettet mot den første poenggivende passeringen ved 36 grader syd og de utfordringene man skal gjennom for å komme dit. I løpet av natten har «Puma» seilt seg opp i teten med 7641 nm igjen å seile til Rio. E4 ligger fire, og E3 ni nautiske mil bak. «Telefonica Blue» 33 og «Green Dragon» 42 nm etter teten.

De fem båtene skal gjennom stille og skiftende vind de nærmeste dagene og det blir krevende seiling, ventelig med mange seilskift og lokale utslag. Med kun 42 nm som skiller første og siste båt i feltet er alt åpent, men i skrivende stund er det altså «Puma» og Ken Read som ligger best an til å ta de første poengene på denne etappen.

Se Puma som passerer mellom øyene og hør skipperens vurderinger her

Powered by Labrador CMS