MOSS SEILFORENING

FORSVARERE: Laget fra Moss satser på å forsvare hegemoniet i seilsportsligaen og å gå videre til Champions League-finalen.

Champions League-finale er målet

Ligasesongen er allerede i gang for Moss Seilforening, som satser på å komme til Champions League-finalen og på pallen i årets seilsportsliga.

Publisert Sist oppdatert

De tre J/70-ene som Moss og Soon Seilforening eier i fellesskap, er allerede på vannet og treningen har begynt.

– Vi holder på å bygge flere lag. Om mandagene trener det vi kaller breddeseilerne, mens de som skal delta i seilsportsligaen seiler om onsdagene. I Moss har vi en har en pool på 9–10 ligaseilere som vil danne årets lag i seilsportsligaen, forteller Jørn-Erik Ruud, som er lagleder for seilerne fra Moss..

Har Champions League-laget klart

Med seieren i Norsk Seilsportsliga 2017 fulgte også muligheten for Moss Seilforening til å kvalifisere seg for Champions League-finalen på Sardinia. Veien dit går igjennom en kvalifiseringsrunde samme sted fra 31. mai til 3. juni, og mossingene har allerede tatt ut laget som skal representere foreningen. Det vil bestå av Monica Rodal, Karl-Einar Jensen, Mathias Mollatt og Jørn-Erik Ruud.

– Mange rormenn er den umiddelbare reaksjonen?

– Ja, medgir Ruud.

– Det er det, og vi har ennå ikke bestemt hvem som skal sitte ved pinnen. Vi gjorde en interessant øvelse på den første treningen ved å rullere på plassene og oppgavene om bord, så vi vil nok finne ut av dette etter hvert. 

Alle vil få prøve seg

I den første ligarunden i Bodø 26.–27. mai vil det samme laget, minus Mathias Mollatt, seile for Moss. 

– Den fjerde om bord blir en seiler under 22 år slik reglene krever. I Champions League har vi ikke det samme kravet om å ha en ungdomsseiler i mannskapet, sier Jørn-Erik Ruud.

I løpet av sesongen vil alle seilerne i ligapoolen til Moss få forsøkt seg i seilsportsligaen.

– Vi har hatt flere møter i vinter og vi har satt opp en oversikt over de fire rundene i år, og det var egentlig ikke noe problem å få fordelt alle plassene. Det falt på plass av seg selv ut i fra hvem som kunne når og hvor.

En ny type seilere

Jørn-Erik Ruud forteller at flere av de som er med, ikke driver med egen regattaseiling. De har funnet seilsportsligaen som sin måte å få konkurrert på, og han tror at etter hvert vil flere seilere oppdage denne muligheten.

– Jeg har jo gjennom alle år seilt ved å ha egen båt, men denne måten å få seilt på er jo helt super. Jeg tror det bare er et spørsmål om tid innen flere oppdager det samme, sier han.

Målet til Moss Seilforening før årets sesong er å komme helskinnet gjennom kvalifiseringen til Champions League og få en plass i finalen – og å innta en av de tre plassene på pallen i elitedivisjonen i seilsportsligaen.

MANGE PÅ LAGET: Moss regner med å bruke 9-10 ulike seilere i seilsportsligaen i løpet av 2018. I Sandefjord i 2017 seilte fra venstre Pål Tønnesson, Andreas D. Petersen, Karl-Einar Jensen og Jørn-Erik Ruud.