Nicolai Jacobsen
Nicolai Jacobsen

Nicolai Jacobsen utfordret verdens beste foilere

Tok 3 plass i Moth under Foiling Week på Gardasjøen.

Publisert Sist oppdatert

Foiling Week som gikk over fire dager ved Malcesine på Gardasjoen kåret Tom Slingsby (AUS) som desidert vinner med åtte av seire av 11 mulige under forhold som varierte fra 8 til 20 knop. - Det var en virkelig god test for allroundere, sa Slingsby, - Viktigst av alt var at jeg hadde farten, og det gjør livet enklere, hastighet er absolutt alt i en Moth, sa han. Andreplassen gikk til Ruggero Tita (ITA) med Nicolai Jacobsen som nå representerer Hong Kong på tredje. Jacobsen er ikke fremmed for foiling, men han var den yngste seileren i feltet, og begynte å folie med Waszp i 2016. America´s Cup rormann Fransesco Bruni ble nr 11 i regattaen. Det sier litt om nivået på konkurransen.

Jacobsen åpnet regattaen med seier, og holdt koken de neste tre dagene. - Det var morsomt, sa han, noe som høres ut som en underdrivelse. - På dette nivået hadde jeg aldri forventet å være der oppe med de beste. Jeg hadde en fantastisk dag, og alt bare klikket på plass. Å ta en seier mot noen av verdens beste seilere er absolutt noe jeg ikke kommer til å glemme med det første. Imidlertid er det åtte flere løp å gå, og mye kan skje, sa Jacobsen etter de første dagen.

Jacobsen i tett fight
Jacobsen i tett fight

Tom Slingsby sa: - Nicolai har gjort store fremskritt den måneden jeg har kjent ham. Vi har trent litt sammen, og innspillene fra treneren hans, Chris Rashley, har vært enorme. Noe bare klikket, og Nicolai har gått raskere og raskere hver gang han var ute på vannet. Han er virkelig mannen å se på akkurat nå. Han har enormt mye talent, og jobber veldig hardt, og han er bare 19. Jeg skulle ønske jeg var 19 igjen, sa Moth verdensmester og oL vinner Slingsby.

Resultater her: https://fragliavela.sailti.com/en/default/races/race-resultsall/text/FoilingWeek2021-en