Moth VM: Premievinnerne
Moth VM: Premievinnerne

Slingsby suverén i Moth VM

Nicolay Jacobsen nådde målet om topp 20 plassering

Publisert

Lago di Garda, Italia (7. september 2021) - Tom Slingsby (AUS) forsvarte VM tittelen i Moth fra 2019 ved vå vinne 13 av de 14 seilasene over 139 konkurrenter. Det ble australsk dobbeltseier ved Iain Jensen, mens Paul Goodison (GBR) tok bronsen.

Slet med farten

Det var knyttet store forventninger til den norske 19 åringen Nicolai Jacobsen etter hans seier i generalprøven, og leverte også en fin serie med 18. plass til slutt. Det var innenfor målsettingen som var å komme blant de 20 beste. Han hadde fine starter, særlig mot slutten av regattaen, men VM feltet viste seg å være noen hakk tøffere enn i de andre regattaene han til nå har seilt. Vinden var også i friskeste laget for unge Jacobsen som slet med vekten og teknikken for å holde farten til de beste.

Resultater

Ung og lovende

Nicolay Jacobsen
Nicolay Jacobsen

At Nicolay Jacobsen er usedvanlig lovende er det imidlertid ingen tvil om, og han har ved sin seiling denne sommeren imponert de største navn i klassen, blant annet verdensmesteren Tom Slingsby som han har trent mot ved flere anledninger. Det betyr at han også har fått gode kontakter rett inn i toppen av SailGP og America's Cup miljøet.

Studier neste

Nicolay Jacosen
Nicolay Jacosen

Jacobsen, som har sin bopæl i Hong Kong der faren jobber, flytter nå til USA og Boston, der han starter studier til høsten. Han kommer til å slutte seg til Moth miljøet i Newport R.I. der han vil få gode treningsmuligheter.