MÅS Melges søker nye seilere

MÅS Melges prosjektet går inn i sin sjette sesong og søker motivere seilere. 

Publisert

MÅS Melges prosjektet har eksistert gjennom fem suksessfulle sesonger hvor båten(Melges 24) har blitt disponert av fantastisk motiverte lag. Nå er det igjen tid for utvelgelse av et lag som får seile Melges gjennom hele sesongen 2013.   Melges-klassen er inkluderende og satser stort på rekruttering til klassen som har vært et svært vellykket prosjekt de seneste årene.

Bakgrunn

MÅS-Melgesprosjektet er en rekrutteringsbåt som er driftet av styret i Melgesklubben og MÅS fondet. MÅS fondet ble etablert av Kalle Nergaard. Norgesvennen Craig Symonette har gjennom sin donering av en Melges-24 bidratt til at dette prosjektet lot seg gjennomføre. MÅS-fondet støtter dette enestående prosjektet under mottoet MÅS – Moro Å Seile.

Hvem bør søke?

Alle seilere mellom 18 og 40 som har et lidenskapelig forhold til sporten, og som ønsker å konkurrere på et høyt nivå i en sprek båt. Formålet for prosjektet e rå hjelpe seilere som ønsker nye utfordringer sammen som et lag i verdens tøffeste båt.   Dette unike  tilbudet retter seg også mot studenter som ønsker å fortsette seilkarrieren selv om fokus er på studier og økonomien er heller dårlig.

Krav

Det forventes at det laget som blir valgt ut deltar i rankingseilaser, Norges Cup og øvrige store regattaer i Norge. I Melgesklassen blir maksgrensen for lagets vekt nå 375 kilo. De som søker bør tenke på dette ved sammensettingen av laget.

Melges sesongen 2013

Denne sesongen vil bli veldig spennende for ett heldig lag. Melgesklubben har en spennende terminliste med 5 store race der mange utlendinger deltar   og nivået i klassen er på sitt høyeste. Det er forventet 30-40 båter til Hankø Race Week og Norges Mesterskapet, samt at Danskene og Svenskene har spennende terminliste.

Tidligere MÅS Melges seilere kommenterer at nivået er høyt og at de har sitt beste seilsesong noen gang grunnet tilgang til verdens beste seilkompetanse, samt spennende seilaser og ett veldig sosialt miljø. Norge innehar en Bronse- og Sølvmedalje fra VM i Melges og internasjonalt så hevder Norge seg som nasjon i hvert eneste race.

Hovedgrunnen til dette er at styret i Melgesklubben Norge legger til rette for seiling på høyt nivå og klarer å holde på Norges beste seilere i miljøet.

2011 MÅSlag ved Marianne Lorentzen oppsummerer og gir disse tips til 2013 laget:

-Motivasjon er nøkkelen til suksess. Det er viktig å begynne tidlig og jobbe forå få et sammensveiset lag som fungerer sammen. De første treningsdagene så bør dere teste de ulike posisjonene i båten. Man lærer utrolig mye av å være i noen andres sko, samtidig som man kanskje oppdager at man fungerer bedre i andre posisjoner enn man først hadde tenkt. Begynn med enkel båthåndtering og bli kjent med båten. Bruk onsdagsreagattaene som trening. Det er en ypperlig mulighet til å bli kjent med båten og hva som funker og ikke funker Det viktigste til slutt: HA DET GØY!

Søknadsfrist:19.11.2012

Isøknaden oppfordres det til å:

-Presentere de ulike personene på laget med roller om bord i en regattabåt

- Kort beskrivelse fra tidligere seiling

- Kort beskrivelse av ambisjonsnivået på trening og resultater

-Argumentere for hvorfor deres lag bør få disponere MÅS Melgesen i 2013

Søknaden sendes til: [email protected]