Mye nerver rundt havneregatta i Boston

Lørdagens inport regatta i Volvo Ocean Race er regattaen ingen har råd til å tape. Presset er deretter.

Publisert

Om Telefonica Blue og Puma skal gjøre seg forhåpninger om å ta igjen Ericsson 4 i sammendraget må de slå Torben Graels lag i lørdagens inport race i Boston. Og om Ericsson 3 skal kunne ta igjen de to båtene som ligger foran og derved sikre seg en plass på pallen sammenlagt, må Magnus Olssons gutter seile betraktelilge bedre enn hva de har gjort hittil i inportracene. Den nordiske Ericssonbåten som har vært jevnt i toppen i havseilasene har ikke på noen måte fått det til i baneseilasene.

Da vi snakket med Magnus Olsson før inport regattaen i Rio sa svensken klart fra om at hvis laget ikke lyktes her, så ville han foreta rokkeringer i laget. Det er OL vinneren fra 2000 i 49er Thomas Johansson fra Helsinki som har styrt i havnregattaen, mens den danske America´s Cup seileren Rasmus Kostner har kommet ombord som taktiker. Denne kombinasjonen, samt at mannskapene ikke har lyktes i de tette manøvrene, førte til en sisteplass i Rio. Mot seilere som lagkamerat Torben Grael, Pumas Ken Read, Telefonica Blues Iker Martinez og Green Dragons Ian Walker holdt de nordiske seilerne ikke mål.

Nå blir det spennende å se om det blir gjort endringer i laget. Ifølge Eivind Melleby og Aksel Magdahl som vi begge har snakket med regner man ikke med utskiftinger, men satser på at laget skal forbedre seg ved å intensivere treningen før regattaen. Igår og i dagene frem til regattaen skal laget teste nytt utstyr og matche mot blant annet Delta Lloyd, en båt de kjenner godt som deres traeningsbåt fra tiden på Lanzarote.

Resultater så langt i inport seilasene.

Telefonica Blue 1 3 2 1 - 14.5 p

Ericsson 4,  4 4 1 1 - 13 p

Puma 3 2 3 2 - 13 p

Green Dragon 5 5 4 6 - 8 p

Telefonica Black 2 4 5 - 8 p (seilte ikke IP Qingdao)

Delta Lloyd 6 6 3 - 5 p (seilte ikke IP Qingdao)

Ericsson 3, 7 5 6 - 3 p (seilte ikke IP i Qingdao)

Powered by Labrador CMS