KDY 150 år

Mye som skjer i Danmark til sommeren

Flere store regattaer legges til København når KDY i sommer feirer sitt 150 års jubileum.

Publisert Sist oppdatert

Det største arrangementet blir ORC World Championship, i år for 18. gang under ISAF/World Sailings vinger. I dagene 15-23 juli kan vi også regne med mange norske båter i København. Arrangementet blir så omfattende at KDY har valgt å søke hjelp hos nabokubben Egaa Yacht Club. Sammen vil de to seilforeningene stå for et effektivt og erfarent mannskap på vannet og på land.

Utbygget Skovshoved

Skovshoved havn som ligger bare noe kilomenter nord for København langs Øresund blir senter for begivenhetene og havnen er nylig bygget ut med ytterligere 300 plasser. Den blir dermed en av Danmarks best utstyrte havner og tilbyr båtutstyrsforretning så vel som seilmaker. Her finnes også et av KDYs tre klubbhus.

Øresund og Kattegat

Innshore seilasene foregår på Øresund, et område mellom Danmark og Sverige som har sett mange internasjonale regattaer tidligere. Offshore seilasene legges enten i den søndre delen av Kattegat nord for Helsingør eller i området der Øresund møter Baltic Sea.

Stor deltakelse

Allerede har 89 båter fra ni land meldt seg på til mesterskapet. Vi kan regne mange flere inklusive de beste norske ORC båtene.

Samler gamle OL klasser

I forbindelse med KDYs 150 års jubileum blir det også mange andre regattaer. Vi nevner VM i 5.5 meter der Kristian Nergaard skal forsvare sin tittel mot blant andre tidligere OL mester Jesper Bank som nå stiller med en ny dansk konstruert 5.5 meter. 8 meterne har sitt EM der vi kan vente norsk deltakelse fra Kong Haralds «Sira» og Magne Brekkes «Wanda». Også en anselig flåte av 12 metere stiller til start i København, trolig med flere norske deltakere mot restaurerte og velseilte båter fra Danmark og Tyskland.

Kongelig deltakelse

Det største sosiale arrangement blir et gigantisk ball i København Opera med deltakelse av kongelige fra hele Skandinavia.